Mit tennétrk ebben a helyzetben a helyemben?
10 éve vagyok együtt a párommal, van egy 6 éves gyerköcünk is.
Anyósnál lakunk. A párom( aki élettársam csak, de hivatalosan is), esze ágában sincs költözni.
Az anyukája házát akarja újítani, korszerűsíteni stb.
Kitalálta hogy kössek fundamentát. Mert maj ha lejár a házra tudjuk költeni. Nekem viszont egyáltalán semmi tulajdonjogom nincs a házban.
És így nem szívesen adok nagyobb összeget egy ilyen házra.
Főpeh, higy ha szétmegyünk, én csak albérletbe tudok meni a közös gyerekünkkel, más lehetőség nincs.
Szóval elindítanám a fundamentát, de ha lejár, veszek fel kölcsint és egy kisebb házat ha sikerülne, vennék, ha belergyezik a párom, ha nem!
Ha együtt is amradunk alberletbe ki lehet adni, meg a kisfiunknak is jó lesz még az, ha majd felnő! Csak rendben kell majd tartani az a házat is.
Még van fundamenta??? Úgy hallottam, már nem lehet kötni.
Igazad van, ne adj bele. Ez így elég zavaros és bizonytalan lenne, hogy mi lesz a jövőben.
Nem hiszem,hogy egy albérletet megengedhetsz magadnak,ki tudja meddig egy iskolás gyerekkel?
Maradjunk a földön!
A 10 éves élettársi kapcsolatot elismerik,mi több lehet hitelesíteni.Ügyvéd!
Szerintem szintén ügyvéd csinálja meg azt a szerződést,melyben:a Fundamentánál kötött megtakarítás+felhasználás következtében tisztázódjon a te tulajdonrészed.
5!
Az anyós ingatlanában az életben nem lesz tulajdonrésze, mindegy hogy hány éve el együtt a párjával
Lakástakarékpénztárra gondolt a kérdező. Az ma is van, csak megszüntették az állami támogatást, ami miatt igazán megérte.
Úgyhogy először át kéne azt is gondolni, hogy az-e a legmegfelelőbb takarékoskodási forma.
Ettől függetlenül teljesen érthető a kérdező aggálya is. Én csak úgy mennék ebbe bele, ha a házra ráköltött összeg arányában tulajdonrészt kapnék a házból.
Tartok tőle, hogy még kisebb házat sem lehet venni majd a megtakarításból még hitellel együtt sem. Tehát a kérdező elképzelése is aggályos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!