Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogy reagálnátok egy ilyen...

Ti hogy reagálnátok egy ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

A történet röviden. Van családod. 2 felnőttkorban lévő gyermeked, szerető férjed vagy feleséged.

Egy nap a család arra megy haza, hogy valaki megöli az egyik gyerekedet, férjedet vagy feleségedet. Te magad is kapsz lövést ahogy a másik gyereked is, de ti ketten életben maradtok. Nyomozás közben kiderül sok hazugság az életben maradt felnőtt gyerekedről, majd letartoztatnak 2 fiatalt akik azt vallják, hogy az egész gyilkosság kitervelője nem más mint az életben maradt gyereked. Kiderül, hogy tényleg a gyerek tervelte ki az egészet. Meg is kapja a megfelelő büntetést. Te mint életben maradt szülő a tényeket figyelembe véve megbocsájtanátok a gyereketeknek, hogy a másik gyerek és az anyja vagy apja miatta halt meg , vagy harag lenne egy életen át?

( a történet valós, és én ledöbbentem az életben maradt szülő döntése miatt. Én pont az ellenkezőjét tettem volna.)

2019. márc. 7. 23:52
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
93%
Off:Mintha Investigation Discoveryn láttam volna már ezt.
2019. márc. 8. 00:03
 2/15 A kérdező kommentje:
Igen, az I.D csatornán ment. Az első hozzászóláshoz nem tudok mit szólni, mert fogalmam sincs miről beszél
2019. márc. 8. 00:07
 3/15 anonim ***** válasza:
31%

Elso te mi a rakrol beszelsz? XD te nagyon nem vagy kepben, aludd ki magad.

Kerdezo en soha nem bocsajtanam meg es szerintem ossze tornem minden csontjat, de elobb rajonnek mi volt az oka hogy ekkora aljassagra volt kepes hogy a csaladjat megolette (volna ha sikerul mindenkit)

2019. márc. 8. 00:59
 4/15 anonim ***** válasza:
42%
Ha a gyerek rendesen lett volna nevelve, meg sem fordult volna a fejében a gyilkosság. Elgondolkodnék, hogy hol rontottam (rontottuk) el.
2019. márc. 8. 03:00
 5/15 anonim ***** válasza:
95%
Megneztem a videot , es tekintve hogy a gyerekről tudtak hogy mentalisan nem stabil(olvastam hogy meg figyelmeztettek is az anyat hogy jobb lenne ha a gyereke ott maradna mert veszélyes lehet),valamilyen szinten az anyukat hibaztatom. Ha akkor hallgat rajuk akkor eletben lenne a gyermeke a masik pedig megfelelo kezelest kapna. Viszont ha a videotol/dokumentumfilmtol eltekintunk en soha nem tudnek megbocsájtani se neki, de legfőképpen magamnak nem.. az ilyen esetek naaagy szazalekaban a szülő ront el valamit nagyon ,vagy egyszerűen nem vesz eszre.Roviden foleg magamat okolnam a dologert es megha meg is bocsajtanek neki , nem felejtenem el es soha tobbe nem beszelnek vele, egyszerűen nem lennek ra kepes. Ugy belenezni a szemebe hogy tudom hogy o felelos egy szerettem halalaert. Nem lennek ra kepes...
2019. márc. 8. 03:05
 6/15 anonim ***** válasza:
80%

Volt olyan is, ahol a tini lány a fiú barátaival mészárolta le az egész családot, kistesókat, anyut, aput, majd rájuk gyújtotta a házat - csak apu véletlenül túlélte.

Én nem bocsájtanék meg se a gyereknek, se magamnak. Mert hogy magamat is hibáztatnám, és ez valószínűleg felemésztene.

2019. márc. 8. 05:50
 7/15 anonymousreview60 ***** válasza:
81%

Biztosan nem bocsátanék meg. Talán nem gyűlölném, de nem tudnék megbocsátani.

Mi volt a valós esetben a motiváció?

2019. márc. 8. 05:51
 8/15 A kérdező kommentje:

Nos a dokumentum film szerint egy átlagos normális családról van szó, akik szépen, normálisan nevelték a gyerekeiket. Egyetem, szép otthon, rendes szülők.

A nagyobb fiúk volt a gyilkos akiről kiderült, hogy folyamatosan becsapott mindenkit, hazudott, és szociopata. A pénz volt az ok, és az, hogy ne bukjon le a hazugságai miatt. A tettestársainak is hazudott, manipulált mindenkit.

Apuka reakciója, mert ő maradt életben. Teljes megbocsájtás. A fiát halálra ítélték, mert nem láttak semmi olyan okot, nem értették, hogy egy jó családban miért kellett ennek megtörténnie. Az apuka évekig könyörgött, kérvényeket adott be, hogy ne végezzék ki a fiát. A kivégzése napján végül is elérte, hogy egy bizottság megváltoztatta az ítéletet. Kegyelmet kapott, vagyis nem végezték ki, tényleges életfogytiglan lett belőle. Szerintem az apja könyörgése mentette meg az életét.

Én nem tudtam volna megbocsájtani. A másik fiú csak 19 éves volt, jó gyerek aki előtt ott volt az egész élet.

Kent Whitaker az apa. Thomas Bartlett Whitaker a gyilkos fia.

2019. márc. 8. 07:40
 9/15 anonim ***** válasza:
57%

Nem bocsátanék meg, nem tudnék.

De el is gondolkodnék, hol rontottam el.

Whitakerék esetében ott, hogy tudtak róla, hogy mentálisan instabil a srác.

Indítékra már nem emlékszem, mondtak-e valamit. Szerintem az életbiztosítási összeg lehetett. Meg a srác azt hiszem mentális zavarokra és drogokra hivatkozott.

Ha jól tudom, ki is akarták végezni, de a kivégzés előtt pár órával kapta meg a kegyelmet, amit az apja kért.

2019. márc. 8. 09:05
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez olyan kérdés, amiben az ember egyértelműen gondol valamit, de abban a pillanatban, ha a valóságban előáll a helyzet simán lehet, higy egészen máshogy reagál. Nem tudhatod előre, mit fogsz abban a pillanatban erezni
2019. márc. 8. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!