Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogy reagálnátok egy ilyen...

Ti hogy reagálnátok egy ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

A történet röviden. Van családod. 2 felnőttkorban lévő gyermeked, szerető férjed vagy feleséged.

Egy nap a család arra megy haza, hogy valaki megöli az egyik gyerekedet, férjedet vagy feleségedet. Te magad is kapsz lövést ahogy a másik gyereked is, de ti ketten életben maradtok. Nyomozás közben kiderül sok hazugság az életben maradt felnőtt gyerekedről, majd letartoztatnak 2 fiatalt akik azt vallják, hogy az egész gyilkosság kitervelője nem más mint az életben maradt gyereked. Kiderül, hogy tényleg a gyerek tervelte ki az egészet. Meg is kapja a megfelelő büntetést. Te mint életben maradt szülő a tényeket figyelembe véve megbocsájtanátok a gyereketeknek, hogy a másik gyerek és az anyja vagy apja miatta halt meg , vagy harag lenne egy életen át?

( a történet valós, és én ledöbbentem az életben maradt szülő döntése miatt. Én pont az ellenkezőjét tettem volna.)

2019. márc. 7. 23:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
79%

HA egy gyermeknek mentális betegsége van, vagy enyhébb esetben pszichés, éppúgy kötelessége azt kezeltetni, mint például egy tüdőgyulladást. Ilyen értelemben megértem azokat, akik azt írják, hogy maguknak sem tudnának megbocsátani vagy azért, mert nem vették észre, hogy gond van a fiú fejében, vagy azért, mert nem vették komolyan a problémát, és nem kezeltették.

És nem tudnék megbocsátani mégsem a gyereknek sem. Az eszemmel bizonyára igen, hiszen a mentális állapot magyarázat lehet a tettre. De a szívemből nem tudnám kiírtani a neheztelést, a fájdalmat, amit ő okozott.

Adja Isten, hogy haosnlót ne kelljen átélnie senkinek!

2019. márc. 8. 11:24
 12/15 anonim ***** válasza:
50%
11-es vagyok, úgy értettem, hogy a szülőnek kötelessége a gyermek mentális betegségeit kezeltetni.
2019. márc. 8. 11:24
 13/15 anonim ***** válasza:
79%
Én is pont tegnap láttam. Egészen addig sajnáltam az apát, amíg azt nem mondta, hogy isten azért tartotta őt életben, hogy megbocsásson a fiának, ez az ő útja. Én biztos nem bocsátottam volna meg neki soha.
2019. márc. 8. 13:31
 14/15 anonim ***** válasza:
70%

Adott egy férfi: boldog család, megölik a feleségét, egyik gyerekét, őt meglövik, a másik gyerekét halálra ítélik.

Racionális gondolkodást várunk el tőle?

Nem tök mindegy mit tesz, megbocsát vagy gyűlöli az életben maradt gyerekét?

Szerintem tök elfogadható és érthető reakció, hogy ragaszkodik ahhoz ami megmaradt neki, a fiához, mert ő legalább van. Ha őt is kivégezték volna, mije lenne?

2019. márc. 8. 13:38
 15/15 anonim ***** válasza:
28%
Hasonlít a sztori az itthoni kulcsi gyilkossághoz. Ott az anya tudtommal nyilatkozott olyasmit, hogy akar visszafogadna a fiát, ha kiengedik. A szülői szeretet feltétlen.
2019. márc. 8. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!