van bennem valamiféle belülről fakadó rosszindulat, régen kedves voltam amivel sokan vissza is éltek sokan átvertek, elég rossz élményeim vannak, és észrevettem magamon, hogy az évek alatt gonosszá váltam, de ez már kb belém épült, hiába vagyok kedves a barátaimmal, a koldusokkal stb, akkor is érzem magamban ezt, és nem tudom eltüntetni, én nem akarok gonosz lenni
Szerintem valami féle gonoszság mindenkiben van, a kérdés az ki mennyire tud felül emelkedni rajta. Szerintem olvasgass meditációs könyveket, meg ilyesmit, ami segít helyre hozni a testi lelki egyensúlyod. Nem tudom lehet bugyuta ötlet, de más nem jutott eszembe. Szerintem először magadban kell rendet tenned, feldolgozni a sérelmeket amik az évek alatt felhalmozódtak, és ha ezeken túl tudsz lépni akkor jöhet az, hogy másokkal is kedvesebb legyél. Amúgy szerintem már az is nagy előrelépés, hogy felismerted, hogy "gonosz vagy" és segítséget kértél a változáshoz. Sok sikert :)
2010. júl. 5. 15:50
3/27 anonim válasza:
nem értem, ha eddig jó voltál, és ezért bántottak, miért akarsz megint az lenni?
2010. júl. 5. 16:08
4/27 anonim válasza:
menj gyónni
2010. júl. 5. 16:30
5/27 anonim válasza:
Hogy érted, hogy gonosz vagy?
Amikor kedves vagy valakivel, akkor inkább azt kívánod, bár történne vele valami rossz? Megveted, gyűlölöd az embereket? Szándékosan kárt okozol másoknak? Azt akarod, hogy szenvedjenek, akik megbántanak téged,
Tehát miben nyilvánul meg ez a gonoszság?
2010. júl. 5. 16:34
6/27 anonim válasza:
Kort és nemet légyszi.
2010. júl. 5. 16:44
7/27 anonim válasza:
ha elgondolkodsz azon h.gonosz vagy,akkor nem vagy az..
2010. júl. 5. 16:50
8/27 anonim válasza:
Nézd, ha kedves vagy nem vagy gonosz. Ismernél engem :) Iszonyú irigy vagyok, senkinek nem adok soha semmit, nem érdekel hogy szüksége van rá. Nem segítek senkinek, oldja meg mindenki a maga baját. Persze ennek oka is van, de nem érdekel, én jól érzem magam így :) És még ez sem gonoszság. Az a gonoszság, ha szándékosan ártasz valakinek, te egyáltalán nem ezt teszed. Ha meg simán utálsz néhány embert akkor mivan? Belefér..
2010. júl. 5. 16:59
9/27 A kérdező kommentje:
még csak 18 éves-lány vagyok, de már egyedül élek 3 éve, és sok mindenben volt részem, ennek a 3/4ede kivédhető lett volna, ha nem vagyok naiv...
a gonoszságom olyan apróságoktól kezdve, hogy pl régen volt pénzem arra gondoltam, hogyan lephetnék belőle meg valakit, manapság pedig csak magamra gondolok, meg alapjáraton nem vagyok jóindulatú, szóval látok valakit nem arra gondolok hp l mien jól néz ki hanem kiszúrom a hibáit, néha paraszt vagyok olyanokkal akikkel nem kéne, a nagyim aki mindig kiállt mellettem kicsit kezd megbolondulni és ahelyett hogy kezelném h pl 1000x elmond valamit elkezdek ordibálni vele, aztán persze megbánom. meg észre sem veszem és megbántom az embereket, mindenben a rosszat látom meg, régen pedig ennek a szöges ellentéte voltam.
2010. júl. 5. 17:23
10/27 A kérdező kommentje:
nem naív és átverhető akarok lenni megint, de azért kedvesebb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!