Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Élettársi kapcsolatban,...

Élettársi kapcsolatban, közösen szerzett autó?! Bővebben lent .

Figyelt kérdés

Nagyon korán 15 évesen kerültem össze a párommal.

Összeköltöztünk (akkor ő 27 éves volt).

Mi minden pénteken adunk fel lottót , ez így volt 2006.11.10.-én is !Akkor én 17.éves voltam , de mivel rokonok dolgoznak a postán , mindig én adtam fel a lottót , mert a párom dolgozott . Ekkor nyertünk egy autót , ami a mai napig is megvan .És mivel még nem voltam nagykorú így a párom vette át a kocsit, s az ő nevére is került !

Most azt mondja ha elhagyom , nem vihetem el hiszen az ő neve szerepel a forgalmiban .

De azt az autót én nyertem , tudom hogy ezt visszafordítani már nem lehet , de mit tudok tenni hogy kifizessen az autóból ??

De mivel én szakítani szeretnék vele , ezért szeretném megkérdezni hogy az autó közösen szerzett vagyon ugye, akkor az autó fele engem illet ??,

Bocsánat ha kicsi össze vissza írtam , de kiscsit ideges vagyok :S . Idén már 5 éve hogy együtt vagyunk (még) !

Köszönöm a válaszokat.

2010. júl. 5. 11:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Azt írtad, hogy közösen lottóztatok, tehát közösen nyertétek, nem csak te.
2010. júl. 5. 12:20
 12/18 A kérdező kommentje:

Jövedelmem nem volt , de Fater küldött mindig pénzt a számlámra , és abból fizettem a rezsit ! Jah és van egy közös építőipari cégünk is amiben nekem 80% -os tulajdonrészem van . Ezzel sem tudom mit kezdjek .

Mert nem ruházható át , és nem adható el sem . Felhívom az ügyvédemet :)

2010. júl. 5. 12:21
 13/18 A kérdező kommentje:

Igen közösen lottózunk /tunk , de ha én nem vagyok jó helyen jó időben akkor nem nyertük volna meg !

És nem is ezzel van gond , hanem azzal hogy az ő nevén van , és nem hajlandó megegyezni velem , mert az csak az ÖVÉ !

2010. júl. 5. 12:34
 14/18 anonim ***** válasza:
Mindenképpen ügyvéd. Ne akarj magad egyezkedni, mert a végén még azt sem kapod meg, ami jár.
2010. júl. 5. 12:51
 15/18 anonim ***** válasza:

17 évesen te is rendelkezhettél volna autóval,mert a szülő/gyám engedélyével lehet.Tehát az a pasi autója(attól,hogy a titkárnő gépeli a szerződést,attól még nem az övé a haszon-érthető)Meg ugye, kinek a szelvénye volt,kinek a pénzéből lett feladva(mert attól,hogy te a rokonoknál álldogálsz a postán,attól nem nyertek az autón)

Sőt,akkor a ház is közössen szerzett,sőt az építkezési vállalkozásod is.Mindent nem lehet megkaparintani,akármennyire is jó lenne.

Egyébként tényleg menj ügyvédhez,de számíts arra,sokba fog kerülni..butácska és mohó vagy,ezt ki fogja használni!

Szval inkább megegyezni kellene....

2010. júl. 5. 13:37
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg, mivel kiskorú voltál, nem játszhattál volna szerencsejátékot. Na most, érdemes lenne utánanézni, hogy milyen büntetéssel járhat ez, ha nem évült még el.
2010. júl. 5. 13:55
 17/18 anonim ***** válasza:
ÜGYVÉD!!!
2010. júl. 5. 13:57
 18/18 A kérdező kommentje:

Nem vagyok mohó , sem kérek semmijéből sem csak ami engem megillet !

A céget ÉN hoztam létre ,azért is van 80-20% ban a tulajdonrész . És még annyit hogy a ház az én nevem van , s én vagyok a haszonélvező is ! Hogy miért is ?? Mert 12 éves voltam amikor a nevemre került , ugyanis apu nekem vette, ahogy a másik 2 testvérem is kapott .

Tehát a ház nem közösen szerzett vagyon .

Én megkérdeztem valamit, de mivel már írtam az ügyvédemnek , aki ha válaszol azonnal megyek hozzá . Szerencsére az egyik legjobb ügyvéde van a családnak , így köszönöm a válaszokat, de majd ő megoldja .

Szép napot nektek :)

2010. júl. 5. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!