Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Élettársi kapcsolatban,...

Élettársi kapcsolatban, közösen szerzett autó?! Bővebben lent .

Figyelt kérdés

Nagyon korán 15 évesen kerültem össze a párommal.

Összeköltöztünk (akkor ő 27 éves volt).

Mi minden pénteken adunk fel lottót , ez így volt 2006.11.10.-én is !Akkor én 17.éves voltam , de mivel rokonok dolgoznak a postán , mindig én adtam fel a lottót , mert a párom dolgozott . Ekkor nyertünk egy autót , ami a mai napig is megvan .És mivel még nem voltam nagykorú így a párom vette át a kocsit, s az ő nevére is került !

Most azt mondja ha elhagyom , nem vihetem el hiszen az ő neve szerepel a forgalmiban .

De azt az autót én nyertem , tudom hogy ezt visszafordítani már nem lehet , de mit tudok tenni hogy kifizessen az autóból ??

De mivel én szakítani szeretnék vele , ezért szeretném megkérdezni hogy az autó közösen szerzett vagyon ugye, akkor az autó fele engem illet ??,

Bocsánat ha kicsi össze vissza írtam , de kiscsit ideges vagyok :S . Idén már 5 éve hogy együtt vagyunk (még) !

Köszönöm a válaszokat.

2010. júl. 5. 11:56
1 2
 1/18 bp1985 válasza:
100%
5 év élettársi kapcsolat után közös a tulajdon. De ha nem akarja kifizetni a felét, akkor fordulj ügyvédhez.
2010. júl. 5. 12:07
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
ez szerintem attól függ hogy tudod e bizonyítani hogy élettársak voltatok.
2010. júl. 5. 12:09
 3/18 anonim ***** válasza:
73%

Ezen elgondolkodtam,fogós kérdés!

A választ sajna nem tudom de kívánom hogy vihesd a felét,mert jogosan mgillet!

2010. júl. 5. 12:09
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
élettársaknak attól számítotok, hogy közös címre vagytok bejelentve. 15 évesen ez kétlem, hogy megtörtént.
2010. júl. 5. 12:10
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
anyukádéknak kellett volna átvenni az autót
2010. júl. 5. 12:11
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
együtt is éltek, stb?
2010. júl. 5. 12:13
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
A "kellett volna" szerintem már nem segít!
2010. júl. 5. 12:13
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem értek hozzá, de tanuk talán tudják bizonyítani, a szülők, ismerősök, nagyszülők, barátok. Esetleg valami feljegyzés, mondjuk egy albérleti szerződés, amin mindkettőtök neve szerepel. Vagy bármi ami arra utal, hogy nektek már 5 éve közötök van egymáshoz.

Nem szép, hogy így akar zsarolni,és öt év után tényleg közös tulajdon az autó.

2010. júl. 5. 12:14
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha pereskedni akartok ezen, akkor azért az is számít, hogy neked volt-e jövedelmed 15 évesen, ki fizette a rezsit.....stb. Mert, ha nem volt és ő tartott el,akkor simán felszámíthatja neked és máris te fizethetsz neki és nem ő neked.
2010. júl. 5. 12:17
 10/18 A kérdező kommentje:

Nos igen 5 éve élünk együtt , egy lakcímen .

Cs.... Kossuth 55. Ő is És Én is !

Ő költözött hozzánk . Mivel anyum 300km -re lakik , Fater vette nekem egy elég szép házat , és ennyi volt apai kötelessége . De 5 éve élünk együtt , és nagyon sok ember sőt mindenki tudja hogy együtt élünk , és hogy a kocsit én nyertem ! Köszönöm akkor ügyvédhez fordulok :)

2010. júl. 5. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!