Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, hogy leszálljan...

Mit csináljak, hogy leszálljanak a témáról?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Kezdem az elején: volt egy barátom, igazából már vőlegényem, akit nagyon szerettem (szeretek..), de 6 év után szakítottam vele, mert egy nagyon alapvető kérdésben nem egyeztünk, még pedig a gyerektémában. Én soha nem akartam és nem is akarok, ő pedig az utóbbi 1 évben kitalálta, hogy talán mégis. Előtte nem akart ő sem. Viszont ez kezdte szépen megmérgezni a kapcsolatunkat. Egyre többször hozta fel a témát, én próbáltam vele beszélni, megmondani h ne is számítson arra, hogy szülni fogok, mert nem és inkább hagyjuk egymást, de nem... mert mindig jött, hogy ő szeret, megoldjuk majd, de én besokalltam és múlt héten szakítottam vele. Szeretem, de nem fogom tovább hallgatni ezt a témát. Azóta is beszélgetünk, mert folyton keres és kérlel, h kezdjük újra, ketten is megleszünk, de tudom h csak idő kérdése és megint rákezdene a témára.

Nyilván a szüleim is megtudták, hogy szétmentünk. Albérletben laktunk lent vidéken, ahol a szülők is laknak, így én ideiglenesen hazamentem anyáékhoz, de ezerrel keresem az albérletet és felköltözöm Pestre. Anyáék "faggattak", hogy miért mentünk szét, hát elmondtam, amúgy is jó a kapcsolatunk, mindennap beszéltünk és anyával mindig mindent megbeszéltem. Ők tudták, hogy nem akarok gyereket, nem is volt vele gondjuk, sőt mondták, hogy ne szomorkodjak, jobban is tettem, hogy a szakítás mellett döntöttem, mert így úgysem lett volna közös jövőnk. Szóval próbáltak vigasztalni. Azonban itt volt múltkor mamám és nagynéném (anya nővére), akik döbbenten konstatálták, hogy szakítottunk és átmenetileg hazaköltöztem és ők is faggattak, hogy Jajj mi történt, nagyon sajnálják, mire annyit mondtam csak, hogy nem egyeztünk alapvető, fontos dolgokban. Ők ebből kb 2. nekifutásra leszűrték, hogy a gyerekről lesz szó, csak a kérdés úgy hangzott: Az a barom nem akart veled gyereket?? Na gondolhatjátok milyen hideg zuhanyként érte őket, mikor mondtam, hogy nem kell barmozni, különben is én nem akarok gyerek! Totál kiakadtak, hogy mégis mi az, hogy nem akarok gyereket és hogy ez miatt minek szakítottam, úgy is szültem volna, mert az milyen jó blabla. Pont ez hiányzott amúgy még az életemből. Otthagytam őket és eljöttem otthonról, mondtam h erre nem vagyok kíváncsi. Kb azóta már a fél rokonság (a közelebbiek), akik szintén a környéken laknak, tudják h mi emiatt mentünk szét és értetlenkedve állnak a dolog előtt, hogy mi annyira jók voltunk együtt, látszott rajtunk, h szeretjük egymást, de én micsoda bestia vagyok, hogy kiraktam Őt, ráadásul miféle nő vagyok, hogy nem akarok szülni... Anyósom is felhívott, hogy szégyellhetném magamat, mert az ő fiacskája a padlón van miattam, de jobb is, h nem maradtunk együtt, mert neki olyan meny kell, aki unokát is szül. Elképesztő ez az egész, már kb mindenkivel összevesztem, mert nem tűrőm az ok nélküli sértegetést, ráadásul ez magánügy, mégis okoskodnak és lovagolnak a témán.

Szóval kisebb háború alakult itt ki és most nem elég, hogy amúgy is kivoltam a szakítás miatt, mert attól még szeretem Őt, de így értelmetlen lett volna együtt maradni, most még a fél rokonság engem is hibáztat. Azért vannak ennyire a témán rajta, mert hogy ránk mindig mindenki azt mondta, h álompár vagyunk, annyira összeillünk, tök harmonikus a kapcsolatunk, olyan jó, hogy egymásra találtunk stb stb és hogy azt hitték örökre együtt maradunk.

Ti mégis mit tennétek a helyemben? Eddig tartottam magam és próbáltam nem összezuhanni a szakítás miatt, de hogy ekkora feneket kerítettek neki, hát így végképp kilátástalan a helyzet és nem hinném, hogy csak amiatt mert nem akarok gyereket, már egy sz*ardarab lennék..

(U.i.: Előbb már kiírtam a kérdést, de néhány rosszindulatú kommentelő a saját frusztrációját vezette itt le, azzal h vitát generáltak és offoltak, ezért a modik úgy gondolták inkább kitörlik az egyébként normális, segítségkérő kérdést. Szóval megköszönném, ha nem állnátok megint neki balhézni. Csak az válaszoljon, aki tud normális tanácsot adni!)

2019. ápr. 5. 13:36
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

Ebben a történetben ha valakit szapulni kéne, az a volt párod. Ő volt az oka a szakításnak, hiszen ő döntött úgy, hogy a megbeszéltek ellenére mégis akar gyereket.

Természetesen ő sem hibás, hiszen joga van így dönteni. Viszont egyértelmű így, hogy ez a kapcsolat nem működhet tovább.

Nincs értelme úgy gyereket szülnöd, hogy nem akarsz. Illetve annak sincs értelme, hogy ő gyerek nélkül élje le az életet, pedig szeretne.

Ez tényleg olyan dolog, amit egyszerűen nem lehet megoldani, köztes megoldás nincsenen, hogy csak félig vállaltok gyereket.

Anyósod ássa el magát, amiért képes volt ezt mondani neked..

Én sem szeretnék gyereket, illetve a párom sem. Anyósom nyilván álmodozik unokakrol, de tiszteletben tartja, hogy ez a mi döntésünk. A fia boldogsága az első neki, nem az, hogy ő unokazhasson.

A rokonságosnak meg nyugodtan mondd meg, hogy ez a TE, SAJÁT döntésed, hogy nem szeretnél gyereket. Aki most kardoskodik amellett, hogy hát de szülni kell meg megbànod, az ott lesz melletted 20 even keresztül és segít nevelni, segít anyagilag is?? Ja nem, csak addig piszkàlnak, amíg nem szülsz. Utána meg oldd meg amit főztèl, mossák kezeiket.

Egyszerűen nincs joguk ítélkezni feletted. A gyerek életed végéig tartó feladat és felelősség. A te döntésed, nem másé. Én közölnem velük, hogyha nem szállnak le a témáról, akkor nem fogunk találkozni a jövőben.

Te sem ugatsz bele az ő életükbe.

2019. ápr. 8. 07:33
 22/22 anonim válasza:
100%

Szia!

Őszintén sajnálom, hogy a távoli rokonaid úgy érzik, helyetted kell élniük. Kérlek, tudatosítsd őket hogy továbbra is a te életed, te döntesz.

Nincs közük hozzá, beleszólásuk végképp nem.

Ha megint előkerül valahol, nyugodtan mondd meg nekik hogy te erről nem akarsz többet hallani, nem érdekel a véleményük és ha nem fejezik be akkor elmész és nem mész át többet hozzájuk. Azt is nyugodtan tedd hozzá, hogy senkinek nincs joga téged bármibe belekényszeríteni.

Te nem akarsz anya lenni, és ezen ha valaki majd változtat is a későbbiekben - nem ez a faszi lesz akit dobtál.

Annak a hülyének, aki úgy vezette le ezt az egészet, mintha mondjuk a hajad kéne szőkére festetni a pasi kedvéért - üzenem hogy szűljön ő bárki kedvéért.

Te légy erős, tartsd magad és szard le az asszonykórust.

A te életed, a te döntésed. Több olyan pasi van, akit vagy nem zavar hogy nem akarsz vagy eleve nem akar mint olyan akinek kell a gyerek képe a tárcájába.

(Bocs, nem ismerek sok odaadó apát.)

Na, de a lényeg. Ne hagyd hogy lelkiismeret furdalást keltsenek benned olyanért, amibe nincs beleszólásuk és amire úgy érzed nem állsz készen/amit nem akarsz.

(Mellesleg, azért regisztráltam hogy reagálhassak a posztodra, mert annyira felháborítónak tartom hogy valaki meg akarja mondani mit csinálj.)

Ha a harmadik gyereket vállalnád, albérletbe vagy akár egyedül, akkor is ugyanígy kárognának egyébként.

2019. ápr. 9. 12:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!