Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért mondják, hogy aki így...

Miért mondják, hogy aki így él, szegény és nélkülöz, hisz az emberek nagyrésze így él?

Figyelt kérdés

Olyanokra gondolok, hogy:

-Nem tud új ruhát venni, csak ritkán a turiból

-Cipőt maximum évi 1-2-t (lehet, sokat mondtam) a kínaiból

-Nézni kell az élelmiszerárakat, hó végén már számolgatni is a boltban

-Többnyire ingyenes vagy olcsó programok

-Ètterem maximum ünnepekkor

-Ha van gyerek, akkor mindez még szigorúbban

Miért mondják, hogy ez szegénység, mikor az emberek nagy része így, vagy még rosszabbul él?

Sajnos ez átlag, nem csak otthon.

2019. márc. 10. 14:25
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
91%
Ez sajnos szegénység. :(
2019. márc. 10. 15:49
 12/21 anonim ***** válasza:
91%

"-hanem még hol?soroljál országokat."

Nehogy már azt mondd, hogy más országokban kivétel nélkül mindenki dúskál az anyagi javakban, nincs munkanélküliség, nincs szegénység vagy alacsony életszínvonal. Sehol sincs kolbászból a kerítés.

2019. márc. 10. 16:53
 13/21 anonim ***** válasza:
85%
De sehol nem lopnak ilyen nyiltan..
2019. márc. 10. 16:56
 14/21 szántóvető ***** válasza:
75%
"hisz az emberek nagyrésze így él"-szólt a kérdés.erre írja a kérdező észak-amerikát.
2019. márc. 10. 17:19
 15/21 A kérdező kommentje:

Mi baj Észak_Amerikával?

Írtam, Európa boldogabb felét, és Èszak-Amerikát leszámítva.

Tehát fél Európa, teljes Dél-Amerika, illetve egész Ázsia ilyen, vagy rosszabb körülmények közt él.

Most már érted?

2019. márc. 10. 17:21
 16/21 anonim ***** válasza:
78%
Ez szegénység! Az én környezetemben nem igy élnek.
2019. márc. 10. 17:56
 17/21 anonim ***** válasza:
88%

Nálunk az osztály felének egyetem elejére a szülők vettek lakást, hogy ne kelljen koliban laknia.

Hozzájuk képest ezek az emberek szegények.

2019. márc. 10. 18:11
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

1. Attól, hogy sokan így élnek, ezt még szegénységnek nevezik.

2. Erről a nagyon hiteles adataidról mutass már egy pár statisztikát. :D

2019. márc. 10. 18:19
 19/21 anonim ***** válasza:
87%

Attól hogy átlag, még lehet szegénység. Viszont én nem látom, hogy így élnének az emberek.

Pont azt látom, hogy tele vannak a boltok,mindenkin új ruhák,a cipő sem akkora kincs, 5-6 ezer forintért veszel egyet. Élelmiszernél is megveszik az olcsó húst, konzervet mellé meg kartonnal a kólát, sört, cigit.

Programok szempontjából az olcsók is lehetnek jók, de így is tömve vannak a szórakozóhelyek, vagy nagyobb fesztiválok, rendezvények is.

Étterem meg szintén nem a gazdagság fokmérője. Vannak drága helyek, vannak drága de rossz helyek, meg vannak éttermek, ahol napi menüt is ehetsz egy Meki menü áráért. Mégis mindenki Mekibe megy.

2019. márc. 10. 22:30
 20/21 anonim ***** válasza:
29%

Ez szerintem még nem szegénység.

Én nem járok programokra, többek között mert nem bírom a tömeget, nincs kivel és mikor és többnyire azt se értem, mit értenek program alatt.

De évente 2 vagy max 3 pár cipőt veszek, egy téli- és 1 átmeneti kabátom van, ruhát párszor veszek, olcsó helyen, étkezdébe SZÉP-kártyából, a havi egy-két beülős helyet barátokkal még tudom finanszírozni.

Egyedül az étel árát még nem nézem, szerintem az étel minősége legyen az utolsó, amivel spórolok.

De azért szegénységnek se érzem.

Van rokonom, aki munkásszállón él (kosz van, gusztustalan a mosdó, kisebbségiek vannak) és tényleg kenyérre is alig futja. Akkor az mi?

2019. márc. 11. 06:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!