Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti adnátok pénzt egy szegény...

Ti adnátok pénzt egy szegény családnak?

Figyelt kérdés

Van egy ismerősünk akik elég rossz körülmények között élnek, volt, hogy próbáltunk segíteni rajtuk, de sajnos hiába, mert nagyon hálátlanok voltak és nem tisztelték a segítségünk. Például ha pénzt kapnak, akkor azt napokon belül elverik, elcigizik, ha valami használati tárgyat kapnak, rögtön tönkrevágják, gyakorlatilag úgy élnek,mint az állatok, disznóólban.

És sajnos nem is nagyon akarnak változtatni a helyzetükön, akkor sem dolgoznak vagy tanulnak, amikor lehetőségük adódna rá.

A gyerekeik ugyanilyenek, a játszótéren csavarognak egész nap, reggel kimennek, este haza, ha nem nyár van, akkor iskola után rögtön le, semmi tanulás vagy ilyesmi. A felháborító az, hogy ezek mellett még siránkoznak is, hogy nincsen pénzük, nem tudnak ezt venni, azt venni, de csak a markukat tartják. Oda jutottam, hogy már inkább haragot érzek, mint segíteni akarást, pedig nagyon együttérző tudok lenni, de nekem ez már kicsit sok.

2017. jún. 30. 16:07
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
96%
Van, akin csak egyszerűen nem lehet segíteni. Ne fáraszd magad, a saját és családod boldogságával foglalkozz inkább.
2017. jún. 30. 16:12
 2/19 anonim ***** válasza:
94%

csak rosszat tennél azzal ha segítesz

csak azt hiszed, hogy segítesz rajta, elhiszi hogy így mennek a dolgok

neki kell magától összeszednie magát, és nem másra várni

2017. jún. 30. 16:14
 3/19 anonim ***** válasza:
91%

Megjegyezhetnétek már végre, hogy az ilyen embernek a pénz az nem seģitség....

Annyi pénzt nem tudsz neki adni, hogy kijöjjön a gödörből.

Segíts neki úgy, hogy tartós élelmiszert veszel, sőt még jobb ha segítesz neki munkát szerezni..... ez a legjobb...

Ha meg nem él vele, akkor ott kell hagyni a szutyokban elpusztulni.....

4/19 anonim ***** válasza:
100%
Segíteni csak annak lehet, aki hagyja, és a segítség nem egyenlő az eltartással. Szerintem egyedül úgy lehet valaki anyagi gondjait megoldani, ha munkát kap, minden más csak eltartás. Aztán ha munka mellett is elszórja a pénzt, az az ő baja.
 5/19 A kérdező kommentje:
Pont ez az, hogy munkát nem akarnak vállalni, mert felajánlasz neki egy lehetőséget, amit megpróbálhatna, akkor "jajj, hát fáj a térdem, tudod, én ezt nem tudom csinálni" vagy pedig ha megkérdezed, hogy elment e- akkor " nem volt ott senki", " nem vettek fel" vagy valami hasonló olcsó , átlátszó hazugság.
2017. jún. 30. 16:16
 6/19 anonim ***** válasza:
95%
Akkor ott kell őket hagyni a szutyokban....
2017. jún. 30. 16:18
 7/19 anonim ***** válasza:
94%
Igen én adnék pénzt, de nem ilyeneknek. Ha nem becsülik meg a segítséget ne foglalkozzatok velük, menthetetlenek. Csak a gyerekeket sajnálom, mert ezt a példát követve ugyan olyan semmirekellő ingyenélők lesznek mint a szüleik.
2017. jún. 30. 16:18
 8/19 anonim ***** válasza:
94%
nem adnek, ha en megdolgozok a penzert dolgozzanak ők is, tolem ehen is pusztulhatnanak.
2017. jún. 30. 16:27
 9/19 anonim ***** válasza:
92%

Ilyennek nem, mert nem érdemlik meg. Csak annak vagyok hajlandó segíteni, aki hagyja, aki nem becsüli meg, az főjön a saját levében. Az ilyeneket én a jótékonysági szervezetek közelébe sem engedném, csak kuncsorognak össze-vissza és elherdálják a kapott adományt (láttam már hajléktalant, aki a kapott élelmiszercsomagot egy szó nélkül a kukába vágta), holott nagyon sok embernek nagy szüksége lenne rá.

Egyedül a gyerekeket sajnálom, nem a "szüleiknél" kéne felnőniük, hanem normális családban.

2017. jún. 30. 16:28
 10/19 anonim ***** válasza:
92%

Nem. Igen, szegény gyereket.

DE szülők menjenek dolgozni vagy akkor minek kellett gyerek?!

2017. jún. 30. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!