Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti adnátok pénzt egy szegény...

Ti adnátok pénzt egy szegény családnak?

Figyelt kérdés

Van egy ismerősünk akik elég rossz körülmények között élnek, volt, hogy próbáltunk segíteni rajtuk, de sajnos hiába, mert nagyon hálátlanok voltak és nem tisztelték a segítségünk. Például ha pénzt kapnak, akkor azt napokon belül elverik, elcigizik, ha valami használati tárgyat kapnak, rögtön tönkrevágják, gyakorlatilag úgy élnek,mint az állatok, disznóólban.

És sajnos nem is nagyon akarnak változtatni a helyzetükön, akkor sem dolgoznak vagy tanulnak, amikor lehetőségük adódna rá.

A gyerekeik ugyanilyenek, a játszótéren csavarognak egész nap, reggel kimennek, este haza, ha nem nyár van, akkor iskola után rögtön le, semmi tanulás vagy ilyesmi. A felháborító az, hogy ezek mellett még siránkoznak is, hogy nincsen pénzük, nem tudnak ezt venni, azt venni, de csak a markukat tartják. Oda jutottam, hogy már inkább haragot érzek, mint segíteni akarást, pedig nagyon együttérző tudok lenni, de nekem ez már kicsit sok.

2017. jún. 30. 16:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

"Pont ez az, hogy munkát nem akarnak vállalni, mert felajánlasz neki egy lehetőséget,"

Ugyan ezt látom.

2017. jún. 30. 16:49
 12/19 anonim ***** válasza:
98%

Én sok keserves pofon után megtanultam, hogyha segíteni akarok, akkor veszek 3 zsák tápot és elviszem egy állatmenhelyre.

Annak van értelme!

2017. jún. 30. 16:50
 13/19 anonim ***** válasza:
98%

Nem!

Mindenki a saját sorsának a kovácsa.

Ha pénzeled őket, még úgysem fognak tenni semmit, a gyerekekből meg nagy eséllyel bűnöző lesz, mert megszokják, hogy munka nélkül, más bőrén élősködve is meg lehet élni.

2017. jún. 30. 17:31
 14/19 anonim ***** válasza:
98%

De hiszen adunk! Én is, te is, ő is!

A mi adónkból, amit a fizetésünkből vonnak le, kapják az államtól a segélyeket, az ingyen kaját, iskolai cuccokat, tüzelőt, az önkormányzati lakásokat, meg a jó fene tudja még miket.

Ez nem elég?

2017. jún. 30. 17:37
 15/19 anonim ***** válasza:
79%
Ilyen családnak nem,akik rögtön elverik, elcigizik,mindent tönkre tesznek, de változtatni nem akarnak, ez most durván fog hangzani,de ez kb. olyan,mint ha azt a pénzösszeget,amit nekik adnék kidobnám a kukába, viszont ha látnám,hogy próbálnak tisztességesen megélni,de nem megy, a gyerekek tanulnak, a szülők motiválják őket a tanulásra, igyekeznek,olyan esetben adnék.
2017. jún. 30. 17:37
 16/19 anonim ***** válasza:
92%

Ahol én lakom (falun) a héten a harmadik szórólapot dobják be, különböző munkákra, pl. gyártósori összeszerelő munkára (195ezerFt munkabér, 1 műszak, napi 1x ingyen meleg étkezés, juttatások és minden 4-ik hónapban 40ezer prémium, ingyen buszjárat) vagy x, y, z bolthálózatokba árufeltöltői munkára 160ezer Ft. fizetés, caffeteria havi 20ezer és negyedéves prémium.

Megjegyzem, a 68 éves(!!!) jó karban levő szomszédom ez utóbbira jelentkezett, hétfőn kezd.

Dögivel van munka, különösen a tanulatlanabbaknak, viszonylag magas pénzért.

Ha mindkét felnőtt elmenne dolgozni, akkor 300 nettójuk meglenne, plusz a gyerekekre járó ilyen-olyan pénz.

Ja, de akkor nem járna a segílyke!

Szóval, én az ilyen ingyenélő heréket nem tudom már sajnálni!

2017. jún. 30. 17:49
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Abban az esetben segítenék egyedül, ha munkát keresne. Vagy pénz kellene, hogy munkát tudjon vállalni (normális ruha, fodrász stb.), hogy ne csöves külleme legyen az állásinterjún. Sőt adnék kölcsön pénzt tanfolyamra, átképzésre, de arra nem, hogy szétszórják a pénzt és még hálátlanok is legyenek. Hálót kell adni, nem halat!
2017. jún. 30. 17:51
 18/19 anonim ***** válasza:
86%
Olyanak amilyent itt leírtál nem.
2017. júl. 1. 05:17
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen családnak nem. Ők tudnának tenni azért, hogy ne legyenek szegények, plusz azért ez a hozzáállás...

Olyan családnak segítenék, akik egyszer kérnek, fontos dologra, és látszik, hogy megbecsülik a segítséget.

2017. júl. 3. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!