Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Albérlet vagy pedig a Fiatal...

Albérlet vagy pedig a Fiatal Csaladosok Otthona? Ti hogy látjátok?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Az a helyzet, hogy azt gondoltam minden tökéletes a párommal, amíg szóba nem került a költözés. Ő a Fiatal Csaladosok Otthona mellett tette le a voksát, én viszont egy berendezett albérletbe szeretnék menni. Nagyon egyszerűen meg tudom indokolni, hogy miért: 1.) nincs egy darab bútorunk, egy darab gépünk sem...megvenni azokat sok pénz és hosszútávon nem biztos, hogy valóban annyira Meg térül. Otthonról alig tudunk vinni valamit!! Bútort abszolút nem es gépeket sem.

2.) rövid idő, max 1 vagy 2 év amit még ebben a helyi városban szeretnénk tölteni

3.) több feltétele is van. Például be kell jegyeztetni az élettársi kapcsolatot közjegyző előtt, zároltatni kell X összeget a város javára, amit természetesen kiköltözéskor feloldanak. pályázni kell oda és mire elbírálják és esetlegesen be sem kerülnének, addigra az egekbe szöknek már az albérlet árak. Itt ahol mi élünk nincs már albérlet 70ezer Ft alatt plusz rezsi, de vannak ismerőseink, akik talán olcsóbban is ki adnának egy-egy lakást. A hölgy elmondása szerint amugyis jó esélyünk lenne rá, hogy be sem kerülnénk, mert még mindig a házasok élveznek nagy előnyt.

Aztán végülis a párom felajánlott egy olyan kompromisszumot, hogy menjünk el albérletbe és onnan majd pályázzuk meg ezt az önkormányzati lakást. Szerintem ez korrekt, de nyugodtan mondjátok el mit gondoltok. A párom nyilván azért akar önkormányzati lakásba menni, mert az összköltsége körülbelül harmada egy albérletnek, tehát én az ő álláspontját is megértem, de szerintem így korrektül megegyeztünk:))

2019. márc. 8. 10:34
 1/9 anonim válasza:
100%
Albérlet, egyértelmű. A másikat nem kapjátok meg.
2019. márc. 8. 10:56
 2/9 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom, simán kifizetnénk amúgy az albérletet is és mellette is tudnánk félretenni, ha okosan költekezünk.
2019. márc. 8. 11:12
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Albérlet szerintem. Közben meg lehet pályázni, veszteni nem vesztetek vele semmit.
2019. márc. 8. 11:35
 4/9 babyboom567 ***** válasza:
90%

Kedves Kérdező!

Mi debecenben élünk, 5 éve pályázni szerettünk volna önkormányzati lakásra.Akkor úgy volt, hogy lehetett pályázni piaci alapn meg szociális alapon.Én szociális alapon próbáltam meg, előbb a támogatásra kellett pályázni.Szuper ,elnyertem támogatásként kb 15ezer forintot és úgy volt a határozatban, hogy ehez én maximum a fizumból ugyaennyit tehetek hozzá(+rezsi persze de az külön).Tehát 30000lakbér +rezsiért pályázhattam.Na mikor kiirták a pályázatot, meglehetett a neten nézni az összes lakást.Hát valami iszonyt,lepusztult,szétlopott,többször felört,putrik voltak.És a pályázatot úgy kellett beadni, hogy ki kellett válsztani egy lakást, leirni hogy te ezért x összeget akarsz fizetni,meg munkáltatói, meg vállalni a felújitását,(ami valamennyi összegig lelakható,de kb ilyen minimum 300ezret kellett volna rákölteni).A pályázat elbirálásnál mondjuk 10-en pályáznak 1 lakásra, előnyt élveznek a gyerekesek, egyedülállók gyerekkel,és aki a legtöbbet ajánlotta fel a lakásért.

Pályázhattam volna piaci alapon is hogy nem veszem igénybe a támogatást amit megadtak, de a lakások állapta meg több százezres feljújitási költsége miatt nem tettem,hisz piaci értéken rendes albérletet lehet kivenni(ami sikeült is, nagyon jó helyen, fullosan berendezett, gépekkel felszerelt,lakást vettünk ki,jó tulajjal, jó szomszédokkal,szuper közlekedéssel és már 4 éve lesz hogy itt lakunk és nem is tervezünk még egy darabig elköltözni,sőt a tulaj egyszer azt mondta, mi vagyunk az álombérlői,mert még mindig kinlódott az albérlőkkel)

2019. márc. 8. 11:38
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek a 4#-el. Nehéz hozzájutni az ilyen lakáshoz és általában iszonyúan le van lakva, szörnyű környéken.

Nem biztos, hogy megèri kinlodni vele.

Én albiba mennék és közben raknek félre sajatra. Majd ha összejön x millió, akkor venni sajatot, kis hitellel kiegészítve.

Mire összejön az önerő, lehet szerencsétek is lesz és a ház /lakás árak mélyponton lesznek

2019. márc. 8. 11:48
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a kedves választ.

Voltunk már nyílt napon megnézni ezeket a lakásokat, lenne rajtuk mit újítani, de egyébként abszolút nem szörnyű környéken voltak és lakhatóak. Nekem azért vannak fenntartásaim, amiket le is írtam a kérdésem alá. És azért pártolom jobban az albit.

2019. márc. 8. 13:24
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát erről az állami támogtásról inkább ne beszéljünk. Mert semmit se ér kb. Hasonló miatt most én is nagon megszivtam rávettek arra hogy nagyon jó az az állami támogatás még van 2 év mire lejár a szerződés és ossz visz kapok ezért az időért 350k nagyon megérte annyira hogy most kb 3 hónap múlva mehetek albérletbe. Szóval inkább az albérlet annak több értelme van ha meg normális a környék jók a szomszédok akkor meg nagyon is megéri.
2019. márc. 8. 14:16
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz kérdés, de szerintem igaza van a párodnak, az albérletből meg lehet próbálni megpályázni. Hogy összejön-e más kérdés. Nem tudom mennyire bútorozott az albérlet amit néztetek, de a legtöbb egy-egy gépet azért kell vinni, nem biztos, hogy ezt megússzátok. Viszont, ha egy-két évre terveztek valahol, annyira adnak egyáltalán ilyen lakást? Én is Debrecent ismerem, itt 5 évre láttam ezeket. Viszont írta valaki, hogy Debrecenben ezek a lakások nem a legjobbak, sajnos egyet kell értsek vele. Nagyon meg kell nézni a környéket, mert itt is van olyan önkormányzati lakótömb ahol már lassan a kisebbség a többség és ami ezzel jár, napi szintű balhék. Akkor inkább fizetek egy albérletet.
2019. márc. 8. 15:03
 9/9 A kérdező kommentje:

Nem Debrecenben élünk 😀

Nálunk nincs szerződés. Amennyi időre szeretnénk annyi időre adják. Legalábbis a nő a hivatalban ezt mondta. Ezek a lakások amik itt vannak egészen jó állapotúak, viszont az albi ahova mennénk teljesen gépesített és teljesen bútorozott.

2019. márc. 8. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!