Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akiknek nincs anyukájuk! Ti,...

Akiknek nincs anyukájuk! Ti, hogyan boldogultok az életben? Van aki meghallgat és támogat titeket?

Figyelt kérdés
2019. febr. 28. 20:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nehezen, nagyon hiányzik az anyukám.
2019. febr. 28. 21:18
 2/9 anonim ***** válasza:
71%

Nem volt anyánk. Apánk nevelt fel. Boldogultunk ahogy tudtunk. Voltak helyzetek amikor jól jött volna egy anyai segítség ,de a nővéremmel megoldottuk, utánaolvastunk.

Ami hátrány részemről, hogy nőként nem tanultam meg a nőies dolgokat. Mint írtam apám nevelt fel. Előbb megtanultam a konyha falát kijavítani, és lefesteni, mint sminkelni. Ma sem tudom magam kisminkelni, de a hálószoba falát gyönyörűen kijavítom, kifestem, tapétázom. A másik, hogy nem tudok nőiesen szépen felöltözni. Nincs öltözködési stílusom. De végül is jól boldogultunk a nővéremmel.

2019. febr. 28. 21:34
 3/9 anonim ***** válasza:
88%

8 éves voltam mikor anyum meghalt. Szinte biztosra veszem, hogy a szorongásaimnak, a depressziós hangulatomnak ez a tragikus esemény az alapja. Azt hittem idővel jobb lesz, de csak rosszabb minden. Most, hogy vannak kis gyermekeim sokszor eszembe jut, mit érezhetett ő mikor már tudta, hogy beteg és ránk nézett. Ez nagyon fáj. Rettegek, a haláltól, mert a kicsiket nincs kire hagynom. Édesapám nem tudta feldolgozni anyu halálát, alkoholista lett. Az anyai nagymamám nevelt fel. Minden tiszteletem az övé, hisz a saját lányát veszítette el, mégis nevelgetett ahogy tőle telt. De az én gyerekeimnek nincs nagyijuk.

Ugyanakkor rettegek attól, hogy elveszíthetem a gyermekeim. Ez a gondolat már már az őrületbe kerget.

Volt aki meghallgatott, nagyikám nem olyan régen hagyott itt. Azóta nincs senkim.

Mélyen vallásos vagyok. Istennek sírom ki magam, hozzá fohászkodom. De nagyon hiányzik valaki aki átölel, megsimogat és annyit mond "minden rendben lesz". Aki csak egy órára nézne a picire, hogy lepihenjek. Vagy egy vacsorára menjek a férjemmel.

2019. febr. 28. 21:58
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
En 2 eves voltam amikor anyukam meghalt. Nem emlekszem ra nem tudom ki volt, nem emlekszem a hangjara az arcara..semmire ami o volt. Igy konnyebb hogy nincsenek emlekeim de igy is nehez volt felnonom. Keserves eletem volt, a lelki reszet tekintve azert mert nem volt akit ugy szolitsak hogy anya, nem volt akire felnezzek, masoknak mindent az anyja vett nekem az apam aki ugye nem egyenlo egy anyaval, anyak napjan mamam volt ott vagy apukam jott el, mindig kerdezoskodtek mi tortent az anyammal.. Fajdalmas volt kimondani hogy nekem nincs mert meghalt.. hat igen, bar mar felnottem es huszoneves vagyok de mai napig szeretnem ha elne es megismerhetnem, annyiszor mondta apam hogy milyen jo ember volt es mennyire szeretett csak en erre sajnos nem emlekszem. Ezzel megtanul az ember egyutt elni de igazabol a fajdalom es a hiany az megmarad
2019. febr. 28. 22:05
 5/9 anonim válasza:
84%
8 éves koromban lépett le anyám. Örülök neki. Rettenetes környezet volt vele. Ivott, drogozott és gyógyszerezett. Apámat is megcsalta nem egyszer. Egyébként nagyon rossz. Nekem nem is ő hiányzik, hanem egy anya. Minden barátnőmnek van anyja és látom, hogy együtt mennek vásárolni és csajos beszélgetne az élet nagy dolgairól. Velem még a 10 méterre lévő játszótérre sem jött le. Anyáknapján meg vihettem haza magamnak a virágot meg a csokit, aztán sírhattam a szégyentől, hogy mindenkinek ott volt az anyja, nekem meg kitudja melyik árokban fekszik be mindenezve. Az az érzés, hogy nincs anyám...szörnyű. Most találkoztam vele 10 év után...Hát, nem is tudom. Elején még úgy ahogy szóba álltam vele, mert csak nem vagyok bunkó. Aztán volt egy veszekedésünk, elmondtam neki a tetteit, hogy milyen érzés anya nélkül. Sokszor azt kívántam, hogy bár ne forr volna össze a szívem, mikor születtem (lyukas szívem volt születésemkor). Szemébe mondtam a fájdalmaimat és azt, hogy számomra halott. Majd az esküvőnkre eljöhet és a gyermekeimet (ha lesz) láthatja, mert a gyermekeimnek nem akarok hiányos életet. Kicsit fura, hogy nekem kell megmutatni majd az "anyámnak", hogy milyen is egy anya, de hát ezt dobta a gép...:)
2019. febr. 28. 22:35
 6/9 anonim ***** válasza:
86%
Nekem soha nem volt szerető, támogató családom, sok éve semmilyen kapcsolat sincs köztünk és mégis teljesen jól vagyok, egyáltalán nem hiányzik. Vannak barátaim, van párom, ők bármikor meghallgatnának és támogatnának, ha igényelném. Jobban szeretem saját magam megoldani a gondjaimat, de ha kellene, lenne kire támaszkodnom.
2019. márc. 1. 11:56
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
11 voltam mikor meghalt, 20 mikor apum. Tesóm nincs, vagyis van, csak nem beszélünk sogornom miatt.. Tehát nincs aki támogasson. Nem vagyok depressziós..stb. Elboldogulok az életben. Persze könnyebb lenne szülőkkel... Sokszor elszomorodom miatta... De nem tudok rajta változtatni. Barátaim vannak. Támogatnak. Van már egy fiam is. Párommal jól megvagyunk. Nekem ez elég. Jobb lenne ha lenne nagyobb támogatás, de nincs. Nem fogok azért belerokkanni, pedig nagyon jó szüleim voltak.
2019. márc. 1. 12:02
 8/9 anonim ***** válasza:
Nincs szükségem ilyesmire. Van a feleségem. Az, hogy vele meg tudom beszélni a dolgokat, nekem elég. Van még két olyan családtagom, aki semmiben nem tud segíteni, de odafigyelésre /segítsségre szorulnak. Nincs olyan rokonom, aki a gyereknevelésben segíteni tudna/akarna. Mi ezt elfogadtuk, ennek tudatában neveljük a két gyerekünket. Egyszerűen el kell fogadni, hogy nekünk ilyen a helyzetünk. Vannak akiket körülugrál a családjuk, segít, és vannak akiknek nincs ilyen. Sokuknak fogalmuk sincs, hogy az a normális állapot, amiben ők élnek, mennyire luxusnak tűnik másoknak. Van aki itt sóvárog a hozzászólások között, és nagyon nehéznek éli meg, én azt mondom, igen nehéz, ettől vagyunk erősebbek, mert nekünk nincs aki helyettünk csináljon meg dolgokat, nekünk meg _kell_ magunknak oldanunk a problémáinkat, nincs az, hogy majd jön apu/anyu/akárki. Szerencsétlenebb esetben ha valakinek több problémája akad, mint amit meg tud oldani, ez bizony veszélyes lehet, ki fizikailag, ki pszichológiailag nem bírja ezt a terhelést, és alakul ez alatt a nyomás alatt. Van aki erősebb lesz tőle, van akit megnyomorít. Utóbbi előtt mindenki merjen segítséget kérni, és nem szégyenkezni...
2019. márc. 3. 14:43
 9/9 mi a fene ***** válasza:
Nekem voltak szüleim, de mivel anyukámat mostoha -a szó igazi értelmében-nevelte, ő sem tudott olyan igazi jó anya lenni.Sajnos. Én azért szerettem, haláláig az otthonomban ápoltam,és hálás volt érte nagyon.Én meg boldog, hogy ennyit megtehettem érte, ha már a szüleinek nem kellett.
2019. márc. 5. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!