Ti erre mit reagálnátok?
Sziasztok! Lehet ne jó helyre írom a kérdést,akkor bocsánat előre is.
Nemrég kaptunk egy magas villanyszámlát az eontól. Pedig a tavalyi évhez képest nem használtuk többet,es új elekromos gépünk sem lett. Teljesen váratlanul ért bennünket. 3 gyerekes család vagyunk. Persze ki tudjuk fizetni,nem erről van szó. A problémám a párom beszólásából ered. Mivel én vagyok többet itthon a gyerekek miatt,ő egész nap dolgozik,így a házimunka jelentős része is rám hárul. Na most tegnap este ilyet mondott nekem,hogy ő nem csinálta azt a sok villanyszámlát,mivel csak estenként van itthon. A fejemhez vágta,hogy én vagyok az oka. De miért is? Mert nappal mosok,mosogatok,villanybojler van,porszívózok,ilyenek? Mondtam neki,hogy ezeket nem magam miatt csinálom meg,hanem a család miatt,és ezek áram használattal járnak. Nagyon rosszul esett,hogy ezt rám hárítja. Gondoltam bosszúból nem nyúlok semmilyen elektromos eszközhöz,aztán nem rám lesz fogva a magas villanyszámla. De nem tudom elnézni,hogy még a mikrót se kapcsoljam be,ha valamit meg kell melegíteni a gyerekeknek.
Bocsánat,ha túl hosszú lett. Remélem a lényeget ki lehet belőle szűrni,és kapok válaszokat arra,ezt hogy reagáljam le,ha megint szóvá tenné. Illetve nem tudom elengedni a fülem mellett,mivel szerintem jogtalanul bántott meg ezzel. Hozzáteszem magamra semmi árammal működő dolgot nem használok. Még egy hajszárítóm sincsen.
Onnan fogod tudni, milyen ember, hogy ha majd kiderül, hogy nem a te hibád, bocsánatot kér-e.
(Nekem a hűtőm volt egyszer ilyen, hátul az a rács vagy mi nagyon beporosodott, és a sima hűtő rész is fagyasztott, az megdobta picit.)
Nem írta meg, miért csinálja? :-)
Nem, szerintem ő se tudja.
Nálunk a hűtő generált oltári villanyszámlát, mikor egyszer (gondolom laikuskén nyári leolvasztásnál vagy ilyesmi) elcsúszott hàtul valami hűtőszál, pontosan nem értek hozzá. Teljesítményen nem látszott, hogy baja van, ránézésre sem tűnt fel, hogy történt valami, csak hirtelen tripla lett a számla (leolvasósnál azonnal látszott).
Valami oka tuti van. Én kérnék egy részletes villanyszámlát a szolgáltatótól és rászánnám a szakemberre a pénzt, hogy MINDENT nézzen át.
A férjeddel pedig közöld, hogy ahelyett, hogy téged hibáztatna, inkább próbálja meg kideríteni, mi a gond, merthogy ha már ő a férfi a háznál, ez az ő dolga. A szakik szívesebben tárgyalnak pasikkal.
Ez a játszmázás, hogy "akkor nem mosok/takarítok", csak újabb konfliktushoz vezet, nem megoldáshoz. Felesleges.
Alapvetően régen rosszul csináltok valamit, ha a pénzen kell vitázni. Nem tudom, hogy mennyi a különbözet, de érzésre 100 ezer alatti az összeg, de lehet, hogy meg 50 ezer alatti is. Vágd nyugodtan a fejéhez, hogy milyen férfi az, aki ezt sem tudja gond nélkül előteremteni.
Hosszú távon sem ártana, ha normális bevételének lenne, mert mindig konfliktus forrás lesz a pénz 28/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!