Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti erre mit reagálnátok?

Ti erre mit reagálnátok?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Lehet ne jó helyre írom a kérdést,akkor bocsánat előre is.

Nemrég kaptunk egy magas villanyszámlát az eontól. Pedig a tavalyi évhez képest nem használtuk többet,es új elekromos gépünk sem lett. Teljesen váratlanul ért bennünket. 3 gyerekes család vagyunk. Persze ki tudjuk fizetni,nem erről van szó. A problémám a párom beszólásából ered. Mivel én vagyok többet itthon a gyerekek miatt,ő egész nap dolgozik,így a házimunka jelentős része is rám hárul. Na most tegnap este ilyet mondott nekem,hogy ő nem csinálta azt a sok villanyszámlát,mivel csak estenként van itthon. A fejemhez vágta,hogy én vagyok az oka. De miért is? Mert nappal mosok,mosogatok,villanybojler van,porszívózok,ilyenek? Mondtam neki,hogy ezeket nem magam miatt csinálom meg,hanem a család miatt,és ezek áram használattal járnak. Nagyon rosszul esett,hogy ezt rám hárítja. Gondoltam bosszúból nem nyúlok semmilyen elektromos eszközhöz,aztán nem rám lesz fogva a magas villanyszámla. De nem tudom elnézni,hogy még a mikrót se kapcsoljam be,ha valamit meg kell melegíteni a gyerekeknek.

Bocsánat,ha túl hosszú lett. Remélem a lényeget ki lehet belőle szűrni,és kapok válaszokat arra,ezt hogy reagáljam le,ha megint szóvá tenné. Illetve nem tudom elengedni a fülem mellett,mivel szerintem jogtalanul bántott meg ezzel. Hozzáteszem magamra semmi árammal működő dolgot nem használok. Még egy hajszárítóm sincsen.

2019. febr. 26. 12:32
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
16%

Másik lehetőség: az irányításmánia. Az ilyen ember mindent jobban tud a másiknál, saját magát viszont hibára képtelennek tartja. Ha rá van hagyva, idővel minden apróság a másik hibája lesz, mint pl a magas áram-víz-gázfogyasztás is. Az ellentmondások sem zavarják meg, tehát elvárja az elektromos dolgok használatát (mosás-főzés-takarítás), utána viszont leszúr a villanyszámla miatt. Ha a másik fél ráolvassa a hibáit, tagadással, ellentámadással és dührohammal válaszol. Sosem jó semmi, mert amit a másik csinál az mindig szar.

Te tudod, mivel is állsz szemben.

2019. febr. 26. 13:52
 12/30 anonim ***** válasza:
44%

A 37/N-vel nem foglalkozz, mert mindenhol vcsak ilyen gyülölködö kommentárokat ír, ha passzol oda, ha sem - neki az a legnagyobb büntetés, ha nem foglalkozol az örültségeivel.

Hivass ki szerelöt, hogy nézze meg az órát, a bojlert, meg az egyéb nagyfogyasztókat, mert elöfordul, hogy valam elvileg müködik, csak sokkal több áramot vesz fel, mint kellene.

Emellett jó lenne tudni, hoyg többet fogyasztottatok, vagy a számla több - a kettö ugyanis nem feltétlen ugyanazt jelenti. Ha a fogyasztás lett jelentöseb több (KW órában mérve), akkor feltétlen ellenöríztetni kell minden fogyasztót, ha az összeg több, akkor az egységárat meg az egyebeket kell megmézni, mert lehet azonos fogyasztás mellett emiatt is jóval magasabb a számla összege.

Nem írtad, hogy aktuális fogyasztás után fizettek, vagy átalányt és most jött az elszámolás, mert ez sem mindegy.

2019. febr. 26. 13:54
 13/30 anonim ***** válasza:
65%

Sosem értem miért olyan nehéz havonta bediktálni az óraállást és annak megfelelően kapni számlát... Akkor az évvégi elszámoláskor nem ér majd meglepetés.

Szerintem a férjed csak fáradt volt, biztos nem gondolta komolyan, amit mondott.

2019. febr. 26. 13:59
 14/30 anonim ***** válasza:
18%

A férjed igazán családcentrikus.

Meg jó okos is.

Leordítottam volna a fejét, ha ilyet szól be.

2019. febr. 26. 14:09
 15/30 anonim ***** válasza:
19%

Semmit ne csinálj két hétig csak a gyerekekre moss főzz pasira semmit,mond h simán sporolsz a drága szolgáltatásokon.. Én ezt tenném,az ilyen pasik ebből tanulnak,elvárják h minden ragyogjon kaja legyen gyerek ne zavarjon nő vezénylésre tegye szét de semmit se adnak vissza mert még haza se járnak,és ráfogják a munkára,az egyik kolléga is ilyen otthon beadja h tulora van mindig,közbe itt a kollaganővel már két éve csalja az otthoni bejárónéjét.. :(

40N

2019. febr. 26. 14:13
 16/30 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem csak mérges lett a magas számla miatt, vagy már lehet, hogy eleve mérgesen ment haza a munkából, és rajtad töltötte ki.

Ez még nem a világ vége. Üljetek le, beszéljétek meg, mondd el, hogy megbántott azzal, amit mondott, vagy ahogy mondta.

Az hogy mennyit használtatok látszik a leolvasásokból, szóval azt meg tudod nézni, hogy mennyit használtatok tavaly és most. Ha megtartottad a tavalyi számlákat is.

Hogy fizettek? Havonta átalány és leolvasáskor a különbözetet? Nem lehet, hogy a legutóbbi leolvasáskor túl alacsonyra vették az átalány díjat és most azért kell többet fizetni. Szóval a fogyasztás nem több.

Nézzétek át a számlákat, egyeztessetek az ügyfélszolgálattal. Ha nem derül ki, hogy mi az oka, akkor meg ahogy írták lehet, hogy valamelyik berendezéssel van gond.

2019. febr. 26. 14:22
 17/30 anonim ***** válasza:
68%

Kezdem ott, hogy 16-os teljesen jó dolgokat írt, gyakoris szokás szerint eddig 0%-on állt. Csókoltatom a lepontozóit! :DDD

Egyetértek azokkal, akik szerint egyszerűen valami miatt ideges volt a férj (időjárási front, munkahelyi problémák, kialvatlanság stb.) és hirtelen indulatból ilyet mondott.

Egyetértek azokkal is, akik rámutattak arra, hogy az éves átalánynál kis eltérésből is lehet egy év alatt komoly különbség. Én is a havi befizetést preferálom. De ha nem is fizettek havonta, érdemes lenne legalább a fogyasztást írni havonta, mert úgy lehet viszonyítani az előző év ugyanazon hónapjához.

Aki különböző műszaki kérdésekről írt (pl. villanybojler vízkövesedése) szintén nagyon hasznos dolgokat írt, mindenképpen érdemes ezeket átnézetni (ha még nem tettétek meg).

Szerintem felejtsd el az egészet. Ha megint előjön a téma, és a férjed ugyanúgy gondolja, mint múltkor, akkor érdemes leülni vele komolyan és elmondani, hogy a házimunka villanyfogyasztással jár, ha ezt nem képes belátni, akkor az ő fejében is világosságot kéne gyújtani.

2019. febr. 26. 15:21
 18/30 A kérdező kommentje:
Havi általányt fizettünk. És mivel tavaly előtt vissza is kaptunk,így tavaly kevesebb összegekről szóló csekkeket küldtek. Mivel au áram fogyasztásunk terén semmi sem változott,ezért azt gondoltuk,hogy most leszünk nullán. Erre kijött majdnem 1 évnyi ráfizetés. Én is arra gondoltam,hogy nem használok rá semmilyen áramos dolgot.
2019. febr. 26. 15:51
 19/30 anonim ***** válasza:
16%

Boritékolom lesz nálatok még ennél nagyobb cirkusz mikor ő felsége nem kap tiszta ruhát a jogos durcid miatt a gyerek meg igen. Csak ne h igazam legyen.. Talán ezért kéne megismerkredni esküvő gyerek vállalás előtt..

37N

2019. febr. 26. 16:07
 20/30 anonim ***** válasza:
76%

Nem tudom, miért jó a 60 (vagy 69) %-osnak egyszer 36, egyszer 40, máskor meg 58 évesnek kiadnia magát minden kérdésnél a nap 24 órájában, ezt nem fogom megérteni míg élek, milyen lelki örömöt képes ez indukálni...

A vízkövesedéses problémát írtam fentebb, teljesen rápasszol arra, ahogy ismerősöm járt, hatalmas összegű villanyszámla jött ki és ez volt az okozója, remélem e probléma elhárításával megoldódik.

2019. febr. 26. 16:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!