Külföldi munka több pénz vagy család?
Nagybátyám külföldön dolgozik és így tudja ellátni a családot, mert itthon max minimálbért kap, és 3 gyerek nem olcsó.
Én itthon vagyok. És már mondtam le gyerekről, mert annyit keresek, hogy magamat alig tudtam ellátni. Nemhogy egy gyereket.
A kérdésben hamis dilemma van.
Nekem az egyik kollegám 1 éve ment ki végleg Németországba 42 évesen! Valami összeszerelő üzembe ment ki, és azóta már feljebb lépett a ranglétrán, és ő tanítja be az újakat, és még jobban keres!
Tehát, 1 év alatt ott elérte azt, amit Magyarországon 18 év alatt sem az első munkahelyén: megbecsülik a munkáját, és megfizetik!
Míg itt 18 évig dolgozott egy cégnél, és nem sokkal keresett többet, mint én, aki lassan 3 éve van itt...
Ez a baj ezzel az országgal, hogy itt 20 év után se lépsz előrébb egy cégnél sem, hanem csicskának néznek ugyanúgy...
Más országokbam meg megbecsülik a munkádat!
Én is németül tanulok, meg angolul nemsokára, plusz szakmát tanulok még!
Ja, és viszi az asszonyt meg a két gyereket, és vissza se néznek!
Mi 4 éve vagyunk kint, jövőre hazaköltözünk. Vettünk hitelnentes kertes házat, nyárra befejeződnek a felújítási munkálatok, minden ki van fizetve, az utolsó egy évben még 4 milliót kényelmesen félrerakunk, így ha otthon nem elsőre lesz állásunk, akkor is elleszünk egy darabig. Bár nekem és a férjemnek is jó szakmánk van, tehát a megélhetéssel nem lesz gond.
Úgyhogy én azt mondom, gyertek ki, ha Anglia a cél, akkor siessetek, mert lassan "zárul", nagyon nehéz lesz kijönni a Brexit után.
Mi történik, ha ki mész és egy év múlva sem jön össze?
Haza jössz. És tanultál nyelvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!