Külföldi munka több pénz vagy család?
Aki kint élt pár évet, az rájön hogy mit hagyott ki azzal hogy elment.
Aki nem ment ki es alberletben "nyomorog" 7 éve, az meg ne írja hogy jobb lett volna kimenni hiszen nem tudja, milyen lett volna kint (és kint ugyanúgy alberletben nyomorog vagy társbérleten osztozik) szóval nem is értem....kint ugyanúgy senkinek nem lesz 3 szobas kertes háza fél év alatt.
Kérdező, kint jó eséllyel mással fogsz egy fedél alatt élni ha nem akarod a 3/4 fizud lakberre költeni, de nyelvtanulas céljabol 1-2 évre mindenképp érdemes bevállalni ha egyedül vagy.
"kint ugyanúgy senkinek nem lesz 3 szobas kertes háza fél év alatt."
Ha sajátra házra gondolsz, akkor tökéletesen egyetértek veled.
A környékünkön fél milliónál (Euró) kezdődnek a felújitásra szoruló családi házak.
És az is igaz, hogy minimálbérből nagyon nehéz egyedül albérletet fizetni.
Nem akarok politizálni, de tragédia, hogy itthon a legtöbb munkából nem lehet megélni, nyugatra kell menni ahhoz, hogy élhető béreket kapj. :(
Én a helyedben átgondolnàm alaposan. Ha van nagyobb célod (auto, ház vásárlás), akkor megèri szerintem külföldön megkeresni és utána hazajonni.
De ha alapvetően elvagy, nincsenek ekkora nagy igényeid, akkor maradj. Esetleg itthon keress más munkát, szakmát ami élhetőbb.
Vagy másik megoldás, hogy olyan országba mész ki, ahonnan gyorsan és olcsón itthon vagy. Pl sok európai városból 1-2 óra alatt Magyarországon vagy repülővel.. Illetve az árak is barátiak.
Akár 2 hetente is haza lehet járni a családhoz ilyen esetben. Egyik ismerősöm pl Németországból oda vissza összesen 6 ezerért repked. Egy-egy hétvégére simán haza tud jönni nagyon gyakran, nem marad annyira távol a családtól sem.
Vagy ha Ausztria közel van, akkor akár kocsival is pár óra alatt megjarod. Én ilyenben gondolkoznék, külföldi munka, de úgy, hogy közben gyakran lásd a családod
A kutyát meg akár ki is lehet vinni, ha berendezkedtel kimt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!