20 éves múlt a gyerek, most derűlt ki, hogy tavaly június óta nem jàr iskolába. Megbukott matekból az érettségin és a pótvizsgán is. És nyelvvizsgánis. Most heti 1x jàr matekra este. Jár még neki a gyt? Ha nem akkor mit lehet tenni a túlfizetéssel?

Oké, nem tudom mi áll,és nem is érdekel...
Hogy maradjon aszertív a kommunikáció mindenoldalrol nézve.Szerintem hagyd a francba.

Jogilag pereskedni kell, bizonyítani kell a dolgokat ami nem egyszerű és időben elég hosszadalmas. A gyt nem jár neki atól kezdve amikor abbahagyta a nappali tagozatos iskolát. Az a pénz amit eddig fizettél, tehát túlfizetést azt pereskedéssel vissza lehet szerezni de mint előbb írtam nem egyszerű. Meg ha ezzel ügyvédhez is mész mert az az első lépés ilyen téren, akkor ő is elsőnek azt fogja javasolni hogy próbáljátok meg megbeszélni a dolgokat, mert a bíróságon a bíró is első körben azt fogja tanácsolni hogy próbáljátok meg magatok közt rendezni a dolgokat, és ha végképp nem megy akkor érdemes jogi úton próbálkozni. De ez már nem egyszerű lépés, és persze akár 2-3 évig is elhúzódhat a dolog ha az egyik fél megmakacsolja magát például akár te, akár a gyereked.
Persze a te dolgod mit teszel meg, de szóltunk előre hogy ez nem ilyen egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!