Mennyire szólhatok bele, hogy neveli a párom a lányát?
Nem szeretnék ebből vitát közöttünk, de látom a "hibákat", amiket tesz a gyereknevelés terén. A lánya 16 éves, rendes lány, mégis úgy kezeli, mint egy óvodást. Konkrétan képes az étterem közepén felhúzni a lány felsőjét, hogy van-e rajta trikó, és ha nincsen, miért nincs. Mindenről tudni akar, ezért naponta felhívja, ha nem veszi fel, azonnal őrjöng és ki van akadva, meg ül a kocsiba és megy hozzájuk, hogy miért nem veszi fel. Ezt már kérte a volt felesége, hogy este 10-11-kor ne csengesse már fel az egész családot, ott van még két pici gyerek, akik aludnának. Hívja a gyereket 7-8 körül, ne éjszaka. Ezt már én is mondtam neki... De hogy chaten elérhető, szóval még ébren van, és neki amúgyis akkor jut eszébe. A gyerek ennek ellenére nem bízik benne, ott veszi hülyére, ahol tudja. Szeretem a páromat, de valahol megértem, hogy ez sok a lányának.
Most is mennénk nyaralni, először hármasban. A lány saját szobát szeretett volna, mert ha a szüleivel megy, akkoris így van, és szerintem is jobb lenne. A barátom meg kiakadt ezen (nem a pénz a probléma), és most ott tartunk, hogy a lánya egyáltalán nem akar velünk jönni sehová... Mindig nekem panaszkodik, már az anyja is engem hívogat, és nem tudom, mit kéne tennem.
Egy kontrollmániás despota a párod.
Nekem az a fura, hogy ha te normálisan gondolkodsz, látod ezeket a visszásságokat, akkor hogyhogy együtt vagy vele?
Közös gyereket akartok-e? Ha igen, mit gondolsz, neki milyen élete lesz így?
Teljesen megértem a lányt, hogy visszamondta a nyaralást.
A kérdésedre válaszolva: én főszabálynak azt mondanám, hogy annyira szólhatsz bele, amennyire érint. Pl. ha veled tiszteletlen, vagy rumlit hagy a konyhaasztalon, ezek érintenek.
Természetesen a véleményedet elmondhatod, de nem sok esélyt látok rá, hogy változni fog a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!