Ha legeslegjobb barátnöm meghal nekem kellene fölnevejem a lányát?
Ha tényleg nincs senkije és anyagilag megoldható, szerintem vállald el a gyámságát.
Egy 15 éves gyerekkel azért már nincs annyi gond... viszont hatalmas szívás lenne neki, ha állami gondozásba kerülne.
Mivel van apja sanszos h hozzá kerül akármilyen is. Ha nem vállalja a családon belül keresnek vkit.
Lehet vmi nyilatkozatot is tenni h ilyen esetbe ki nevelje a gyereket,ha van ilyen akk talán hozzád kerül
Ha ez a kérdés nem kamu, és bevállalod, akkor nagy RESPECT!!!
Amíg még él, keressetek egy jó családjogi ügyvédet, mert simán lehet, hogy pár hónapra bevágják intézetbe, amíg nem rendeződik a szitu az anya halála után!
Attól hogy gyerekkori barátok vagytok, még nem leszel a gyerek gyámja. Ugyanis mindig élő rokonokhoz kerül a gyermek ha a szülei meghalnak.
Először az apát keresik fel. Az apja a gyámja. Ő lepasszolhatja a nagyszülőkhöz. Vagy a másik nagyszülőkhöz kerül. Vagy ott vannak még a nagynénik, nagybácsik..Neked nem sok esélyed lesz.
Én szó nélkül vállalnám mindkét barátnőm kislányának felnevelését, ahogy a bátyámékét is.
Anyagilag nem lenne megterhelő, biztos egzisztenciánk van. Az egyedüli gond akkor lenne ha a nem akarnának külföldre költözni (Angliában élünk), mert nem szeretnének elszakadni a barátaiktól, közelebbi rokonaiktól, ami teljesen érthető lenne ilyen esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!