Hány éves kortól lehet egyedül hagyni 2-3 hónapra vagy akár többre is kiskorút aki tud magáért felelni?
"A törvény is úgy szól, hogy"
Milyen törvény? Egyelőre azt se tudjuk, hogy melyik országról beszélünk. :D
6-os gyonyoruen leirt mindent, kik ilyenkor azok a buta gyakorizok, akik lepontozzak, hogy nem hasznos a valasza?
Mert igy van.
En magamtol akkor mernem egyedul hagyni, ha tudnam, hogy nagyon felelossegteljes. Es igen reggel es este videohivas ahol szepen mutassa meg a lakast, magat. De remelnem sikerul oylanra nevelnem, hogy ez alapbol ne legyen bizalmi kerdes, hanem magatol legyen hozza kedve.
Rokon senki? Nem lehet, hogy hetvegente elmenjen valami nagyneniekhez nagyszulokhoz? Vagy te 2-3 hetente hazaugorj megiscsak vagy o hozzad kimenjen? Tudom ez penz erdes es attol fugg odakint mennyit keresel es mennyire vagy messze vagy milyen jok a repulo vagy vonatjaratok.
De ha nem mondod apanak es menetkozben rajon akkor biztos kereszte le fog nyelni.
Hát már bocs, de a 6-os elég sok hülyeséget írt. Nem 16 éves korig "köteles" a szülő otthon maradni a beteg gyerekkel, hanem 12 éves korig van LEHETŐSÉGE gyermekápolási táppénzre menni vele. De az sem kötelező. Egyrészt bizhatja másra is (pl nagyszülő, barát, akárki), másrészt a szülő dönti el, hogy kell-e felügyelet neki. Nekem 11 éves a nagyfiam, de már egy éve nem voltam vele táppénzen, mert náthásan simán elvan nélkülem is, ha meg baj van, öt perc alatt otthon vagyok.
Nála a gyerekorvos sem kérdezi, hogy írjon-e táppénzt, mert ekkorakkal már általában nem szoktak kérni, csak ha nagyon beteg a gyerek.
A másik, hogy a magyar törvények nem rendelkeznek arról, hogy mikortól és mennyi időre hagyható egyedül egy gyerek, a szülő felelőssége ezt megítélni. Viszont ha baja történik, azért is a szülő felel. Hosszabb időre egyedül hagyni egy nem nagykörű gyereket azért nem szerencsés, mert még sok esetben nem dönthet egyedül, ezért kellene egy nagykorú, aki ezt megteheti. Ezt a gyámhivatalban el lehet intézni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!