Hány éves kortól lehet egyedül hagyni 2-3 hónapra vagy
akár többre is kiskorút aki tud magáért felelni?
Figyelt kérdés
Külföldön dolgozom és a 16 éves lányom egyedül van otthon. Blokkba lakunk. Ez miatt elveheti tőlem a gyámügy? Nagyon fontos lenne, válaszokat előre is köszönöm
"Én baj nélkül is gondolom, hogy érzelmileg fontos lenne neki, hogy valaki minden nap gondoskodjon róla 1-2 órát. Ha babyszitter, akkor az, de kellene valaki fix.
Az apja vagy a nagyszülei is lehetnének azok."
Azért egy 16!!! éves mellé "babysitteret" fogadni eléggé hülyeség lenne, meg ki is röhögnének, ha ilyet keresnél.
Másrészt a szülövel is tudja napi szinten tartani a kapcsolatot, ehhez nem kell fizikailaig is ilyen iödsen mindenki képes ellátni magát minden téren.
2019. febr. 3. 08:50
12/24 anonim válasza:
Mivel meg kiskoru, hivatalosan akkor hagyhatod hosszu idore egyedul, ha van valaki, aki felel erte. Ideiglenes gyamkijeloles a neve és a gyamhivatalban kell intézni. Mivel meg nincs 18 éves, kell egy nagykorú, aki vészhelyzetben döntést hoz, pl műtét, ilyesmi. Kb bármit ki lehet erre a célra jelölni, kivétel az, aki kiskorú ellen buncselekemnyt követett el és emiatt el is ítéltek
2019. febr. 3. 08:55
13/24 anonim válasza:
Ne haragudj, de szerintem ez gaz! Nyilvan el tudja magat latni, nem kell estenkent furdetni meg meset olvasni neki, na de erzelmileg a llegbizonytalanabb evek ezek, o meg egyedul van, sem szuloi mintat nem lat, sem a kozelsegedet nem erzi. Vagy dolgozz itthon, vagy vidd ot is kulfoldre,
2019. febr. 3. 08:57
14/24 anonim válasza:
"Külföldön dolgozom és a 16 éves lányom egyedül van otthon. Blokkba lakunk."
Hol otthon? Ott, külföldön? Akkor az ottani törvényeknek kéne utánanézni.
Vagy te külföldön vagy, ő meg Magyarországon egyedül? Vagy Romániában (mert nekem ez a "blokk" olyan erdélyiesnek tűnik)?
2019. febr. 3. 09:11
15/24 anonim válasza:
Szerintem bízd egy olyan rokonra/barátra/szomszédra, akiben megbízol. Nehogy a férjed vagy valamelyik szomszéd feljelentsen. Akármennyi idős, 2-3 hónap alatt bármi történhet, megbetegedhet, jegyei romolhatnak, szülői értekezletre kellhet menned vagy rossz társaságba keveredhet. Ez a 16 éves kor pedig elég kritikus, s legtöbb gyerek nem mond el mindent sem a szüleinek az iskolában történtekről, sem a tanárainak/barátainak az otthon történtekről. De ha kitudódik, még tanár is lehet olyan "jóakaró", aki ezért rád küldi a gyámügyet.
2019. febr. 3. 09:16
16/24 anonim válasza:
15 éves voltam mikor anyáék vidéki munkát vállaltak, minden hónapban 1 hétvégére jöttek haza. Addig teljesen egyedül voltam, nem volt semmi gond.
2019. febr. 3. 09:36
17/24 anonim válasza:
10-es, két -három hónapra hagytak 9 évesen egyedül?
Anno nekem volt egy évfolyamtársam, aki Kuvaitban nőtt fel, ő 16-17 évesen egyedül visszament Magyarországra. De a nagymama ott volt kéznél.
2019. febr. 3. 09:37
18/24 anonim válasza:
Ennyi idősen biztosan nem fogják elvenni. Ahhoz nagyon nagy hülyeséget kell csináljon, illetve akkor ha te nem küldesz neki pénzt hogy elbírja látni magát kajával, meg a számlákat fizetni stb... Főleg ha még tanul.
2019. febr. 3. 09:46
19/24 anonim válasza:
Mondjuk nekem egyértelmű lenne, hogy az exferjemre vagy a szüleire bízom erre az időre a gyereket....
2019. febr. 3. 09:56
20/24 anonim válasza:
Ha normálisan lett nevelve, és nem egy elkényeztetett kis tudod mi, akkor nem lesz baj.:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!