Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Testvérem kölcsönt kért...

Testvérem kölcsönt kért tőlem. Egyszer már adtam neki, de az sem arra ment el amire kellett volna és még meg sem adta. Hogyan mondhatnék nemet, hogy azért mégse bántsam meg?

Figyelt kérdés
2010. jún. 30. 10:03
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
93%

Kölcsönt csak írásos szerződéssel még családtagnak is.

Ha nem adta meg az előzőt, akkor ne adj, plusz hajtsd be a tartozást.

2010. jún. 30. 10:41
 12/27 A kérdező kommentje:
Nem számlát fizetett be,nem dolgozik.Köszönöm a válaszokat.
2010. jún. 30. 10:52
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Ez amolyan érzelmi zsarolás a tesódtól.

Nekem volt egy barátom, aki pénzt kért az autója megjavíttatására, aztán azt elköltötte, majd megint kellett neki, azzal az indokkal, ha nem adok neki, akkor nem tudja megjavítani az autót, és autó nélkül nem tud dolgozni. Így pedig nem tudja visszaadni a pénzt.

Mondanom sem kell ez volt 7 éve, azóta nem adta vissza, és amikor szóvá tettem neki egy két-három éve, hogy mégis nem gondolja, hogy vissza kéne adni? Azóta szóba sem áll velem.

Szerintem ne adj neki. Oldja meg mindenki magának.

Pénzben nincs barátság.

A barátságban nincs pénz, és a családi kapcsolatokat sem kell, hogy elrontsa.

2010. jún. 30. 11:03
 14/27 anonim ***** válasza:
ne adj neki. mondd meg neki, hogy nem adsz, mert még az előzőt sem fizette vissza. ha mond rá valamit, mondd, hogy téged nem érdekel.
2010. jún. 30. 11:12
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Én még a télen adtam kölcsön az öcsémnek és pont tegnap mondtam neki hogy jövő hónapban kérem vissza és kész.Nem szóltam volna neki ha a múlthéten a barátnője nem dicsekedett volna az új adidas felsőjével amit az öcsém vett neki.Arról meg nem beszélve hogy a hétvégén láttam őket amint épp egy elég drága butikból jöttek ki csomagokkal.Na akkor azt mondtam eddig és ne tovább ,én nem foglalkoztam tegnap azzal hogy megsértődik e vagy sem kérem vissza a pénzem és kész.Mondjuk arra vigyáztam hogy anyu nem hallja meg mert ő azt sem tudja hogy kölcsön adtam neki.Szerintem ne foglalkozzál azzal hogy akkor ő most megsértődik vagy sem,te lehetnél megsértődve hogy nem adja vissza a pénzedet.Én a helyedbe nem adnék neki többet és amivel meg tartozik azt meg igenis adja vissza.
2010. jún. 30. 11:14
 16/27 anonim ***** válasza:
Két testvérem van. Mindegyikünk volt már nehéz helyzetben. Olyankor kértünk kölcsön egymástól. Volt, hogy tudtam, ha beleszakad a tesóm, akkor sem fogja tudni megadni a kölcsönt és nem is kértem vissza. Kért később is, ugyanúgy adtam neki. Aztán eltelt pár év, fordult a helyzet én kértem kölcsön. Adott és jelezte, hogy ráér ám, majd egyszer megadni valamikor...Ez nálunk oda vissza működik, persze nem százezrekről van szó, max. tízezer volt a legnagyobb összeg. Harmadik tesónk is ugyanilyen. Hozzá is szaladunk és ő is jött már. Egyikünk sem tartja számon a másik tartozását. Igaz, nem is élősködünk egymáson. Persze ez nem mindenhol működik és ha úgy érzed, hogy nem jóra költi a kölcsönt, akkor mondj nemet. A te pénzedről van szó. Hivatkozhatsz nyugodtan arra, hogy az előzőt sem adta meg.
2010. jún. 30. 11:21
 17/27 anonim ***** válasza:
Csak tudod ezt nem mindenki tudja anyagilag megtenni.
2010. jún. 30. 11:36
 18/27 anonim ***** válasza:
Egyszerü,mondjál neki nemet!Megmondod neki te szívessen adsz neki kölcsön,de csak akkor ha vissza adta az elözőt,addig nem kap semmit!
2010. jún. 30. 11:39
 19/27 anonim ***** válasza:

Mire kért a testvéred? És mire költötte helyette?

Ezt gondold át (ha csak magadban is).

Nagyon nem mindegy, hogy ha pl. lakásra kér kölcsön és helyette bulira költi, vagy befizeti a számlát, amit muszáj.

Ne a te pénzedből szórakozzon.

2010. jún. 30. 11:42
 20/27 anonim ***** válasza:
A testvéred nem dolgozik, téged becsap, mert nem arra költi a pénzt, amire adod, nem adja vissza és még neked okoz lelkiismeretfurdalást az ő tisztességtelensége. Nem bajban van, hanem élősködik.Ezek után nagy baj, ha szembesited mindezzel, igaz ? Nincs erkölcsi alapja a sértődésre, csak téged zsarol ezzel. Ha most megint adsz, sosem lesz vége.
2010. jún. 30. 11:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!