Hány éves koráig támogatnád a gyereked anyagilag?
Fiaim vannak, 6 és 10 évesek.
Mindent megteszek azért hogy egy minőségi (nem összetévesztendő az elkényeztetettel) életet tudjak biztosítani neki. Mint minden szülőnek, nekem is célom, hogy a gyerekeimnek jobb, könnyebb, élhetőbb élete legyen mint nekem.
Nyilván függ attól is hogy miért támogassam. Ha arról lenne szó hogy nem tudja fizetni a gyerektartást de már a 3. Elvonórót hagyja befejezetlenül, erősen megfontolandó
De ha nem megyünk szélsőségekbe: addig, ameddig szükségük van rá, én pedig képes vagyok támogatni őket
Én nem korban gondolkozom.
Szerintem addig tàmogatnám, ameddig nem okoz olyan többletköltségeket, amik hazavàgjàk a csalàdi kasszàt gyorsan és/vagy értelmetlenül. Pl. a legújabb iphone-t èn nem vennèm meg neki csak úgy, sem egy kutyát (“Sajàt” kutyára gondolok, nem egy családi kutyusra, akit mindneki akar), ahogyan a gyorshajtási vagy bliccelési bírsàgokat sem fizetném ki egy 16-18 évesnek, de egy egyetemista àllandó tivornyàit se finanszíroznàm, meg az albérletèt se ha csak ő akart költözni, nem muszâjból ment.
Persze azért max egy 21-24 éves koráig lennék hajlandó kifejezetten pènzelni, amíg nincs saját, àllandó munkahelye, ami nem diàkmunka. Azt követően azért ha mèg mindig nàlam lakna, bár lakbért nem kérnék, de a sajàt “úri huncutsàgait” (pl olyan ètelek és hozzàvalók, amiket èn nem vásárolok rendszeresen; új bútorok magànak, stb) magának kellene àllnia.
Szóval kb úgy tudnàm összefoglalni, hogy ameddig tudom, hogy “jó befektetés” (tehàt sport, nyelvóra, élmény,stb) addig én támogatnàm. De ha a sajàt felelőtlensége/nemtörődömsége nyomàn lenne valami (mint màr említettem akàr egy bírság) azt magának kellene finanszírozni. Ha meg àtverne, hogy mire kell a pénz,...
A másik eset, amikor nem tàmogatnàm, az a pènzzel való indokolatlan felvàgás és a nagy “én önàlló” vagyok korszak.
Ameddig csak tudom. Nálunk ez a családi hagyomany. Nyilvan nekem is jobb, ha a gyerekemnek könnyebb. A nagyszüleim meg az 50 éves szüleimet is segítettek hazépites miatt.
Biztosan tudom hogy ők is segiteni fognak nekem es csak legvegso esetben adnak be otthonba. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!