Tényleg rossz az albérlet? Nagyon nehéz belekezdeni?
Anyukámmal kicsit össze kaptunk a költözés témán.
Nem szeretnék a bátyámmal egy szobába élni még évekig...egyszerűen kiakasztó.. Parancsolgatós..
Miatta nem hívhattam fel egész életembe a barátaimat mivel nem engedte és még a privát terembe is beleköt (pl: mikor jön a barátom SOHA nem megy el itthonról bezzeg én mikor felakar hozni valakit ugorjak...)
És ezt megemlítettem anyukáknak, hogy ha ez így fog menni amint végzek a sulival a barátommal elfogok költözni. (én 18 ő 23)
És egyből felháborodott, hogy nem úgy negy ahogy gondoljuk az egész fizut elfogja venni stb..
A bátyám 24éves és br. Keres 80.000....míg én suli mellett br.200.000 míg barátom 350.000(kezdő) és ezért úgy gondoljuk,hogy eltudnánk jövőre.
Vagy anyukámnak tényleg igaza lenne?
Bár ő azt is mondta,hogy addig itt lakhatunk amíg össze nem gyűlik házra való, de tudom hogy azért akar ott tartani mert én vagyok neki az egyetlen segítség..
"bruttó 200ezret akkor is megkeresek,ha ki sem kelek az ágyból"
Vannak ilyen állások, vagyis pontosabban fekvések.
"hogy nem úgy negy ahogy gondoljuk az egész fizut elfogja venni" 😀 És hogyan? Ha legálisan dolgozol, számlára megy a fizetés. Legfeljebb külön számlád lesz, a PIN kódodat nem tudja.
Lesznek az elején nagyobb kiadások,de menni fog, akár bérlakásban is, nem csak albérletben.
7-es választ amúgy miért pontoztátok le? Szerintem sem normális, hogy fiú és lánygyerek egy idő után közös szobában lakik. Igenis, akit gyereket tervez, az úgy tervezzen, hogy minden gyerekének külön szoba (még egyneműeknél is), nem hogy fiú-lány testvérpárnál.
Aztán az ilyen proli anya benyögi, hogy majd jól elszedi a lánya teljes havi fizuját. Eszem áll meg:(
Megsúgom, a "bűvös" szám 0,665, ennyivel kell beszorozni a bruttót, és úgy jön ki a nettó.
Tehát 15% szem.jöv.adó, 8,5 % egbizt.járulék, és 10% nyugdíjbizt járulék vonódik le belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!