Kb.10 éves gyereket egyedül lehet hagyni egész nap?
DE beszéltél már a gyerekkel? gy tízéves gyerek értelmes partner. Nme eg ytárgy, vagy egy kiskutya. Csengess be hozzá, vagy várd meg, és ne leugasd, hanem kedvesen mutatkozz be, esélj neki hogy éltek, anyukádról, meg magadról. Mondd el, mi zavar, kérd meg hogy ne tegye! Kérdezd meg hogy van, mit szokott csinálni. Hoa jár suliba, kik a barátai, mit szeret. Hogy telik a napja.
Remélhetőleg nem siket és vak egyszerre az a gyerek, csak tudsz vele kapcsolatot teremteni valahogy!! Meg is hívhatod, vagy találkozhatok naponta afolyosón. Sőt, javasolhatsz neki programot, vag yha vevő rá, adhatsz kis feladatokt. Faliújság?!?! Kommunikáljatok! Kedvesen, nyitottan, barátsággal. Ilyennek egy gyerek, pláne egy egyedül unatkozó gyerek nem fog ellenállni.
Már bocs, de én a gyereket sajnálom, nem lehet könnyű neki.
Mankóval érdekesen fogod utólérni és megverni...
Inkább beszélgessetek vagy társasozzatok. Talán rád is jó hatással lenne.
Hát én nem sajnálom a gyereket (lehet ezért fik@zni) de én is sokszor maradtam otthon ennyi idősen, de mindig le tudtam kötni magam, szerettem rendet rakni, mosogatni, porszívózni mert anyukám amikor haza jött mindig megdicsért érte, tesóm sincs mégis jól eljátszottam magamban, rajzoltam, olvastam, videóztam, játszottam a cicámmal addig, míg haza nem ért valaki...
Nem tudom 10 évesen, hogy lehet krumplival dobálozni főleg időseket a képemről a bőr lesült volna meg csöngetni össze-vissza mert még ha 5-6 éves lenne de egy 3. osztályosnak ennyi esze legyen.
IGAZ A SZÜLŐK A FELELŐSEK EZÉRT én nem mondom, hogy csak a gyerek hibás, de ő is, mert már lehetne annyi érzés benne, hogy nem okoz kárt s nem bánt másokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!