Nőktől kérdezem, hogy 30 éves korhoz közel ki vállalna be egyedül egy gyereket?
Én bevállalnám.
De Te csak akkor tedd, ha van biztos egzisztenciád, lakásod, stb.
Csak azért ne vállald, hogy megfelelj mások sztereotípiájának.
NE! Soha. Én egyedül maradtam, 28 évesen a gyerekemmel, mert apuka a terhesség közepén meggondolta magát és eltűnt, mint szürke szamár a ködben.
Amellett, hogy anyagilag katasztrofális egy egyszülős család élete -hacsak nem valami nagyon jó munkahelyed van...- érzelmileg borzasztó megterhelő.
Pláne, amikor azt kérdezi, hogy "nekem miért nincs apukám"...
Én azt mondtam magamnak, hogy ha nem találok párt, akkor 35 éves korom után örökbe fogadok egy gyereket (vagy elmegyek hivatásos nevelőszülőnek).
Azóta férjnél vagyok, valószínűleg lesz saját, de tul. képpen nem zárkózom el attól, hogy a második örökbe fogadott legyen.
attól függ, mi a pontos kérdés:
ha véletlen teherbe esnék, megtartanám
ha csak felmerül a gondolat, hogy babát kéne már vállalni, akkor nem...35-38 évesen is lehet még bőven első babát vállalni, szóval nem vagy elkésve
27 vagyok, párkapcsolati téren nagyon zűrös, eddig sem sikerült sosem egy olyan, ahol egyáltalán felmerült volna a gyerekvállalás, és szerintem ezután sem lesz.
Nem azért szeretnék, mert másoknak is van! Persze egyelőre nem tervezem ezt, legalábbis decemberig semmiképp, mert akkor fejezek be egy iskolát.
27 évesen még bőven ráérsz :) tapasztalatból mondom, lesz megfelelő párod is és baba is
viszont javaslok valamit, gondold át, az eddigi párkapcsolataidban mit tettél rosszul és beszélgess el egy pszichológussal, párkapcsolati tanácsadóval róla - lehet, hogy néhány beszélgetés alatt megoldódik ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!