Mi az értelme annak a döntésnek, hogy a váláskor a gyerek felügyeletét mindkét szülő egyenlő mértékben gyakorolja?
10!
Tévedésben vagy. A közös felügyeleti jog nem azonos a megosztott elhelyezésessel. A közös felügyeleti jog azt jelenti, hogy a szülők együtt döntenek pl az iskoláról, a lakóhelyről, különóráról, stb. A megosztott elhelyezés pedig x ideig egyik szülőnél van a gyerek, y ideig a másiknál. Átkozós felügyeleti jog eseten A szülőnél van elhelyezve a gyerek, de B ugyanúgy azonos döntési jogokkal rendelkezik, tehát pl elviheti a gyereket a fogorvoshoz
Én elvált nőként és anyaként abban hiszek, hogy egyik szülőnek sem egészséges korlátozni a jogait a másikkal szemben. Nálunk nincs láthatási idő, akkor találkoznak az apjukkal, amikor csak igénylik egymás társaságát. A gyakorlatban nálam a felügyelet, velem élnek, de napi kapcsolatban vannak vele is, és ha valamivel kapcsolatban dönteni kell, azt is átbeszéljük közösen.
Ehhez intelligencia kell, és lezárt érzelmek egymás irányába. A közös felügyelet valóban rosszabb ennél, mert úgy nincs a gyereknek rendes otthona.
De a kéthetenként egy hétvége még annál is rosszabb, mert az meg már annyira kevés együtt töltött idő, hogy teljesen elhidegül a szülő-gyerek kapcsolat.
Közös felügyeletet NEM rendel a bíróság ha azzal nem ért egyet MINDKETTŐ fél!!!
Most csinaltam végig, megmondta az elején a Bíró hogy NEM rendelhet el ilyet ha kommunikalni sem tudunk.
14!
Dehogynem. Kb 100 esetből 99nel közös a szülői felügyelet, a kizárólagos nagyon nagyon ritka. De nyilvánvalóan te is kevered a megosztott elhelyezéssel
15#
"A bíróság azonban – a szülők erre vonatkozó megállapodásának hiányában – közös szülői felügyeletet nem rendelhet el, mert az az együttműködésnek olyan fokát kívánja meg a szülőktől, amely csak a szülők egyetértése esetén valósítható meg. A bíróság döntésének elsődleges szempontja a gyermek elsődleges (mindenek felett álló) érdeke."
Látva a káoszt, kétségbe vagyok esve.
Ahogy írtam az alap az, hogy NINCS megegyezés már egy éve, és ezért mentek perre.
"A gyerek érdeke" a bírósági döntés alapja, de vajon az a gyerek érdeke, hogy kidekázzák a közös felügyeleti jogot, vagy egy élhető családi környezetben felnőni (zaklatás nélkül).
Az egyenlősdi nem létezik!!! Hazudik aki azt állítja hogy megvalósítható.
Konkrétan: egy unintelliges, bosszúszomjas, paranoiás férj nem tárgyalási partner - ha az lenne nem lenne válás. Fő állású pereskedő, hiszen az amúgyis üres élete ebben találta meg értelmét és nem áll le.
Én az anya apja vagyok, és nem bízok a bíróság realitás érzékében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!