Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok arról, ha a...

Mit gondoltok arról, ha a lányom összeköltözik a párjával és mi fizetjük neki a lakbért?

Figyelt kérdés

5 éve vannak együtt, össze szeretnének költözni.

A lányom egyetemista még, nincs annyi keresete amennyi elég lenne a bérleti díj felére. A párja dolgozik rendesen, De mindenképp felesben akarják fizetni. Hiba, ha én is belesegítek a lányom részébe?

2019. jan. 8. 18:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt sosem értettem, hogy ez miért zavar embereket. Szerintem, ha a szülő megteheti, hogy támogassa a gyerekét, akkor ezt meg is fogja tenni a lehetőségeihez mérten. Én ezt tartom normálisnak. Az változó, hogy ez mit jelent pl. valaki fizeti a gyerek összes költségét, valaki a felét vagy egy adott részét, valaki semmit. Engem is eltartanak a szüleim egyetemistaként, amíg tanulok és én is laktam a párommal albérletben. Engem is köpködtek, hogy "jajj anyuci pénzén játsza a felnőttet", "minek kell együtt lakni ennyi idősen, pénz nélkül" stb., bezzeg ha egy tök idegennel laktam volna együtt, akkor azért nem szóltak volna meg így. Sosem értettem, hogy miért, mikor egyedül a lakótárs személye a különbség, ami nekem sokat számít, de a többi tényező (pl. költségek) ugyanaz.
2019. jan. 8. 23:20
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Én azt gondolom, hogy ha támogatni akarnám, akkor rohadtul nem érdekelne, hogy vadidegen emberek mit szólnak hozzá.

Ha nem akarnám támogatni, akkor se érdekelne.

2019. jan. 8. 23:25
 13/15 anonim ***** válasza:
8%

Dehogy hiba. Még szép, hogy támogatod, amíg tanul..

Mese habbal,ehhez képest minden második gyereket kibaxtok 18 év betöltésekor,na akkor kihazudik?

2019. jan. 8. 23:27
 14/15 anonim ***** válasza:
24%

Nem engem nem basztak ki 18 évesen. Csak 16 éves koromtól önként dolgoztam az iskola mellett hogy ne a szüleimnek kelljen mindent megvennie. 19 évesen összeköltöztem az akkori párommal és magam fizettem az albérlet felét. 21 évesen sajnos vissza kellett koltoznom a szuleimhez de dolgoztam és beszálltam a költségekbe.

Nekem nem volt igényem arra hogy mindent a seggem alá tegyenek. Pedig meg tudták volna tenni. Én úgy gondoltam ha elköltözök, önállosodok azt saját pénzén teszem nem az övékén.

2019. jan. 9. 00:03
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy van-e rá pénzem. :D

Ha eddig is kolis volt és pénzbe került, akkor ugyanazt az összeget odaadnám neki mindenféleképpen. Ha emellé támogatom is, mert "jó gyerek" és normális a barátja és anyagilag is megengedhetem, akkor emelek az összegen.

Ha itthon lakik és úgy menne albiba, akkor sztem nem támogatnám anyagilag, mert az jelentős plusz kiadás lenne a jelenlegi helyzetben. Kivéve ha nagyon jól állunk anyagilag és belefér.

2019. jan. 9. 09:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!