Miért dobják ki vagy égetik el sokan a meghalt családtagjuk ruháit?
Ráadásul nem sokkal a halála után...
Pedig nem leprában vagy más fertőző betegségben haltak meg, a ruhák többsége pedig tisztán van a szekrényekben...
mégis többekről tudok akik kidobták az összes ruhát.
Nem értem miért...
Tudom nem mindenki csinálja így. De aki így tesz és olvassa ezt a kérdést... megírná, az okot, hogy miért teszi??????????,
Miért, mit csináljanak vele? Nekem a saját ruhám sem fér el, most fogok selejtezni. Így is pocsék vagyok kidobálásban, van egy csomó vackom, de amiről tudom, hogy sosem fog kelleni, azt legalább kidobom.
Pár jobb darabot megtartottam, de sosem veszem fel, csak a helyet foglalja a rendesebb ruháim elöl...
Szerinted mit kellene tenni vele?
Én megtartottam anya ékszereit, nem az értékeseket, hanem a bizsukat.
Pár ruhát is.Nekem szükségem van ezekre az emlékekre tőle.
A többit ami nem kellett nekünk, apa odaadta akinek kellett, aminek nem lett gazdája kidobta.
Nem tartjuk meg, mert nincs haszna, foglalja a helyet. Az emlékezés pedig nem ezen múlik.
Nem undorodunk tőle, csak egyszerűen nincs értelme megtartani.
Mégis mit kellene csinálni velük?
Meghallt a mamám, kilettek dobva a ruhái..nagy kunc. Mire kinek tartogassuk,anyámnak h majd aha annyi idős lesz "felveszi" vagy a lányának,unokáknak?!
Néhány kedves dolgon kívül én sem vagyok híve a halott utáni dolgok takargatásának. Nem is takargatom.
Amitől meg akarok szabadulni NEM DOBOM KI ÉS NEM IS ÉGETEM EL, hanem kimosom és elviszem az ilyen célra kijelölt gyűjtőhelyre (én a METRO áruház parkolójában elhelyezett konténerbe teszem), vagy felajánlom a Vöröskeresztnek vagy adakozás (segélynyújtás) céljára létesült) alapítványnak.Amit magam is viselni akarok (akár ruha legyen, akár más), minden további nélkül viselem.
Nem azt akarom, hogy mások is ezt tegyék! Ki hogyan gondolja, úgy tegyen, de azért, mert ő nem így csinálná, ezért ne adjon piros kezet. Inkább azt értékelje, hogy hasznos-e, követendő-e, vagy sem a válaszom..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!