Hogyab kérjem meg anyukámat hogy lehessen alkohol a szilveszteri bulin?
"én megengedném,és azért a szememet rajtuk tartanám"
Egy csapat tizenévesen egy házibulin, ahol bármelyik szoba sarkába eldughatnak valami piát, és rájárhatnak úgy, hogy te ne vedd észre? Hogy tartanád rajtuk a szemedet? Hogy tudnád megakadályozni, hogy túl sokat igyanak?
Mennyi vaskalapos, te jó ég:D
Igen, köztudott, hogy aki 18 alatt akár alkoholra mer gondolni, az a Pokol tüzén fog elégni.
32!
Nem, nem eg ek a pokol tüzén, de simán kiköthet a sürgősségin, alkoholmergezes miatt, vagy rosszabb esetben a hullaházban. A szülők meg kiskorú gondatlan veszelyezetetese miatt minimum a bíróságon.
30!
18 év alatt a gyerek minden döntése érinti a szülőt, sőt, mivel cselekvőképtelen kiskorúnak számít, konkrétan döntést se igen hozhat..
34
Korlátozottan cselekvőképes, nem pedig cselekvőképtelen... ha már jogi szavakkal dobálózol, legyél pontos.
Nem, nem volt egy alkoholista sem a családunkban. De nem volt soha "tiltott gyümölcs", 13-14 évesen is simán megkóstolhattam bármit itthon, a későbbi gimis berúgásokból, bulikból sem csináltak ügyet a szüleim. Csak annyit kértek, hogy mértékkel, és ha úgy érzem, hogy nem vagyok jól, nekik szóljak, ne másnak.
A szüleim diplomás emberek, anyukám ráadásul jogász, ezért fogom itt sokszor a fejemet a sok önjelölt szakértőtől. :D
15 évesen rúgtam be először úgy rendesen, gimiben kb 2-3 hetente jártunk bulizni a barátnőimmel. Mégis színötösök voltunk, felsőfokú nyelvvizsgákkal hagytuk ott a gimit és ma már családanyák vagyunk. Lehet ha néha te is meginnál 1-1 pohár bort, vagy valamit, nem lennél ennyire merev, besavanyodott. Mert úgy látszik, neked alkohol nélkül nem megy a lazítás.
"viszont egy kevés kell ahhoz hogy fel tudjunk oldódni."
A feloldódást hagyd meg a tablettás bor tablettájának.
Oké, én nem szeretnék vaskalapos lenni, ezért kérdezem azoktól, akik szerint 18 éves kor alatt is rendben van az alkoholfogyasztás, hogy:
- és 17 éves kor alatt?
- és 16 éves kor alatt?
- és 15 éves kor alatt?
- és 14 éves kor alatt?
- és 13 éves kor alatt?
- és 12 éves kor alatt?
- és 11 éves kor alatt?
- és 10 éves kor alatt?
És mégis mire alapozzátok a véleményeteket? A 18 éves korhatár ugyanis úgy jött ki, hogy rengeteg szakember rengeteg adatot elemzett, és arra jutott, hogy mindenkinek az lesz a legjobb, ha a 18 éven aluliak nem fogyasztanak alkoholt. Ezt mivel tudjátok felülírni? Miért higgyek inkább nektek, ha vigyázni is akarok a gyerekeimnek, meg nem is akarok vaskalapos lenni?
Mitől vaskalapos egyáltalán az, aki - ha már a szakemberek a 18 éves kort jelölték meg, akkor - nem akarja, hogy a gyereke 18 éves kora előtt alkoholt fogyasszon? Ha 14 év lenne a hivatalos korhatár, és valaki a gyereke 14 éves kora előtt nem akarna neki alkoholt adni, akkor őt is vaskalaposnak neveznétek? Tehát a vaskalapos ugyanaz, mint a törvénytisztelő? Vagy hogy van ez?
Én is ittam 16 évesen szilveszterkor, szóval nem vagyok szent.
DE ugyanakkor felnőttként úgy gondolom, hogy nem korrekt most ez a szüleiddel szemben. Ők megengedik,hogy legyen nálatok buli. Nem fair,hogy a barátaid úgyis hoznak alkoholt.
Kiskorúak vagytok, ha bárkinek bármi baja lesz,akkor a szüleid ütik meg a bokájukat.
Én nem engedném meg,hogy piát hozzanak a barátaid.
Hagynám, hogy igyatok 1-2 pohár pezsgőt éjfélkor.
De ennyi, töményezni meg inni szerintem nem kéne az est folyamán, tiszteld meg a szüleidet ennyivel, ha megengedték,hogy legyen buli.
Minden házibulin van 1-2 ember,aki kegyetlenül berúgik és összehány mindent, verekszik, véletlenül kárt tesz a holmikban.. Már csak ezért sem engedném, nagy szívás házigazdának lenni,ha van pia is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!