Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Joggal félek, hogy kiraknak...

Joggal félek, hogy kiraknak engem és a családomat az albérletből?

Figyelt kérdés
Apám munkanélküli, és nem nagyon tudja fizetni a számlákat, és a főbérlőnek 4-5 havi rezsivel és hasonlóval van elmaradva, és napról napra egyre jobban tartok attól, hogy az utcán fogok kikötni :S. Nagyanyámékhoz meg nem költözhet oda az egész család. 16L
2010. jún. 27. 21:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Én csodálkozom, hogy még ott latok.

15 éven keresztül voltam főbérlő. Saját káromon tanultam meg, hogy egyhavi lemaradást szabad csak engedni, arra meg ott kell legyen az elején letett kaució. Egyhavi rezsivel így is bennemarad az ember, ha meg a kiköltözés elhúzódik, plusz egy havi rezsi és elmaradt albérlet. Az albérlők fele nemfizetés miatti felmondás miatt hagyja el a terepet, tartozást hagyva maga után. A másik fele maga mond fel átlag két év után, mert saját lakásba költözik.

Ezek az én saját tapasztalataim.

Az albérlőkkel egyébként teljesen normális emberi kapcsolatot sikerült tartani, egyrészt mert igyekeztünk mindenhez normálisan hozzáállni, másrészt eleve megnéztük, kinek adjuk oda a lakást.

Az, hogy még ott lakhattok, csodaszámba megy. 4-5 havi albérleti díj kiesés, plusz a rezsi kifizetése ennek tetejébe... képzeld magad ebbe a helyzetbe. Én apukád helyében sürgősen alternatív lakhatás után néznék...

2010. jún. 28. 02:00
 12/13 A kérdező kommentje:
Nagyszülők elég sokat segítettek anyagilag, kajában mindenben. De apám zavar a legjobban. Azt látom rajta, hogy azt sem érdekelné, ha az utcán kötnénk ki, és emiatt félek. Már vagy 2-3 hónapja jár a munkaügyi központba, hogy jelentsék be (? nem tudom, hogy működik), de semmi. Én már tavaly nyáron is akartam menni nyári munkára, mondtam már akkor anyámnak, hogy ha nem azon a nyáron, akkor következő nyáron akarok menni dolgozni, de nem engedett. Egyszerűen a papírjaimat nem intézte, meg semmi. Elég buta vagyok ehhez, és azért kértem meg, hogy segítsen, de azt mondta, hogy nem az én dolgom apám helyett dolgozni. Komolyan mondom apám már hónapok óta csak itthon van, nem csinál semmit (bocs, az autót kiviszi a kereskedésbe, és ott van, hátha elviszi valaki), és én meg bosszankodok anyámmal meg nagyanyámékkal, hogy miért nem csinál valamit. Anyám kozmetikázik és vasárnaponként 10.000-ért vasárnapi suliban tanít... Van úgy, hogy még kajára sem jutna pénz, apám meg még mindig nem kapcsol :(
2010. jún. 28. 12:17
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Mázlitok van, hogy találtatok egy balek tulajt. Én csak 2 havi kaucióval adok ki lakást, halasztást nem adok, megválogatom, kinek adom ki. Mivel adózok utána, szerződésben minden le van írva, minden indok nélkül 15 napon belül felmondhat bármelyik fél. Nem fizetés esetén a 15 nap sem áll, olyankor azonnal fel lehet mondani. Én eddig egyetlen bérlőmnek mondtam fel, tértivevényes levélben küldtem el a felmmondást, de meg se moccant rá, vártam 3 napot, fogadtam egy szállítóbrigádot, és segítettem a költöztetésben. Természetesen a tartozást és a költöztetés árát a kaucióból levontam, utána békésen elváltunk egymástól. Persze, az is igaz, hogy teljesen felszerelt, folyamatosan karbantartott lakásról van szó.
2010. jún. 28. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!