Jelent valamit hogy férjem sosem kedveskedik ajándékkal?
Az nem lehet, hogy neki az egész családja ilyen? Hogy esetleg ő sem kapott sose ajándékot otthon, ezért neki nem evidens, hogy a szeretteinket megajándékozzuk ünepekkor?
Én azt csinálnám, hogy a közelgő szülinapom, névnapom előtt már 1-2 héttel mondogatnám neki izgatottan, hogy "Jaj, olyan kíváncsi vagyok, hogy mit fogok tőled kapni." Ha azt hiszi, hogy te azt hiszed, hogy kapsz valamit, akkor csak erőt vesz magán, és meglep valamivel.
Igen, azt bizonyítja, hogy házasok vagytok:P:)
Ne haragudj:)
Amúgy szerintem ő ilyen típus, ha senkinek soha nem vesz ne csodálkozz, hogy neked sem. Szóval ne kombinálj bele semmit!
Ezen változtatni? Szerintem ha fontos vagy neki, és megkéred rá, hogy néha pár dologgal kedveskedhetne, mert jól esne, akkor talán változik a viselkedése.
Én férfi vagyok és tapasztaltam ilyet fordítva:) Mondjuk nem zavart annyira de néha kicsit fura volt, hogy csak én emlékezem meg egy jeles alkalomról!
Szerintem, nem az ajándék a lényeg, hogyha a párod szóban és tettben tud kedveskedni. Pl. főz neked vacsit, elkészíti a fürdővized, megmasszíroz, bókol, stb.
De mivel neked ez fontos, meg kell mondani nyíltan, kerek-perec, hogy nagyon örülnél, ha legközelebb ajándékkal is kedveskedne. Ezen csak őszinteséggel lehet segíteni, mivel ő, ahogy írtad, alapból ilyen. Butaság lenne visszavágni, hogy pl. te sem veszel neki ajándékot, mert az nem megoldás, csak sértődés forrása.
Segíts neki! Biztosan utálja a hercehurcát, ami ezzel jár, meg teher neki kitalálni az ajándékot. Mondd meg neki, mit szeretnél kapni.
Hasonló vagyok én is, mint a férjed, noha nő vagyok. Jön valami alkalom, el sem tudom képzelni, mit vegyek a férjemnek, mert mindene megvan. Ami meg nincs, azt fel kellene próbálnia. Vagy kiderül hogy amit nagy nehezen vettem, az nem tetszik neki. Az ajándékvásárlásba aránytalanul sok erőfeszítést kell beletennem, ezért nem szeretem. Olyan hülyeségeket szoktam venni mint gatya meg zokni, fogkefe, nincs benne semmi fantázia, de ő nem csinál belőle problémát. Ez még mindig jobban esik neki mint a semmi, ui. azt is próbáltam már.
Ha megmondod neki, hogy úgy szeretnél a szülinapodra ezt vagy azt, sokkal könnyebb lesz a dolga. Az nagy feszültséget tudna okozni, hogy "úgy várom, mit veszel nekem szülinapomra". Mint egy vizsgafeladat. Én frászt kapnék tőle.
Én nem mentem volna hozzá, ha nem teszik.
Azért elgondolkodtató, hogy ha el is mondtad neki, még régebben, hogy szereted a virágod, miért nem akar csak úgy örömet okozni. Meg azért... valljuk be, névnapot és szülinapot meg szokás ünnepelni.
Lehet jönni azzal, hogy nem az ajándék a fontos, de szerintem ez nem igaz. Igenis fontos, hogy okozzunk egymásnak örömet és meglepetést, és olyan ajándékot vegyünk, amire a másik vágyik, ez mutatja, hogy még a mai rohanó világban is képesek vagyunk odafigyelni egymásra. És tényleg nem az ajándék a lényeg, hanem az, hogy TUDOD, mire vágyik a másik és ezt megpróbálod megadni neki. Természetesen nem BNV-vre gondolok, hanem egy könyvre, egy CD-re, egy pulcsira... és egy szál virágra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!