Mit kell gondolni arról a családtagról aki szándékosan nem nézi meg a neki küldött üzenetet?
A való életben egy családtagom, nevezzük Pistának, mondhatni jól kijüvök vele, nincs harag. Viszont ha interneten írok neki valamit, üzenetben, email ,stb...
azt nem olvassa el, volt már rá példa többször is hogy olvasta de nem valaszolt. A kozossegi oldalakon pedig vilagosan latszik hogy ekozben mindent like-ol, megoszt, kommentel tehát ideje van. Mit gondoljak? Ne foglalkozzak inkább az ilyen családtaggal? Csak lehet valami érdekből szól hozzám a való életben?
Annyit sem válaszol hogy OK, a példa kedvéért. Kijelzi az uzenet kuldo program hogy kezbesitve, latta, stb... Az uzenetet...
Idegen embereknek meg ír szinte minden nap kommentet, like-ot stb... Olyannak is akit soha az eletbe nem lattott meg.
Csak illemből beszél veled élőben. Még érdeknek sem nevezném mert nem írtad, hogy akarna bármit is.
Nekem is van ilyen rokonom, ha látom beszélek vele, nem vagyok bunkó. Face en az ismerőseim közül is töröltem mert attól, hogy a rokonom szegről végről nem igazán érdekel mi van vele. De élőben meg nem fogom megcsinálni azt, hogy köszön és elfordulok.
Amúgy az sem mindegy mit írkálsz neki. Van olyan ismerősöm akit sokszor csak leláttázok. Általában hülye, humortalan képeket küld. A körleveles, küldd vissza ha a másik is fontos neked marhaságokkal sem foglalkozok.
Kedves utolso valaszolo!
Miert nem teszed meg előben hogy nem beszélsz vele ? Megkérdezhetem?!
Szerintem ugyan olyan sértő ha a mai internet vilagaban megteszed hogy nem valaszolsz mintha eloben sem valaszolnal. Nem humoros kepek, sokszor o keri hogy kuldjek ezt azt at, utana megszunik.
Az üzenetre könnyebb "nem válaszolni", mint felvállalni, hogy élőben kimutassa, hogy nem kedvel.
Olyan eset nem lehet, hogy az illető nem szeret írásban kommunikálni (lájkolgatni attól még lájkolgathat), de pl. azt tudod, hogy másokkal azonnali üzenetküldőkön cseverészik gyakran?
Nekem volt ilyen ismerősöm, azt mondta, hogy személytelen az írásban történő kommunikáció, kerüli ahol csak tudja.
Velem gyakran előfordul, hogy egy levélre azért nem válaszolok, mert "rendesen" akarok rá válaszolni, ahhoz meg erőfeszítés kell. Agyatlanul like-olgatni meg hülyeségeket kommentelni bármikor tudok, a komoly ügyekhez nem mindig vagyok ott eléggé agyilag. Viszont ha valamit egyszer elkezdtem halasztgatni, akkor jó az esélye, hogy további halasztás áldozata lesz, és ez a vége: [link]
Ez rendszeresen megtörténik velem, sokféleképp nekifutottam már, hogy megoldjam, de se az erős elhatározás, se semmilyen módszer nem segített, amit ki tudtam találni. Közben meg belül rettegek, hogy az ismerőseim azt fogják gondolni, amit itt a kommentelők, és ez persze csak tovább rontja a helyzetet.
Csak hogy egy alternatív lehetőséget is láss.
Nekem rokonok irkáltak, de egyszerűen úgy éreztem nem érdekel mit írnak.
Ha nem írtam azért írtak, ha írtam nem lehetett őket lerázni. "Élőben" is elég váltani velük pár szót, eltelik az az 1 óra aztán léphetek le.
Illetve úgy vagyok, hogy éppen dolgozom, filmezek, pihenek, itt irkálom a hülyeségeimet. És nem vágyom velük a kommunikációra.
Vagy csak épp tele van az agyam a saját mindennapi dolgaimmal, erre elkezdenek traktálni azzal, hogy nézzem meg milyen sapkát vettek a kutyának...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!