Miért hiszik azt az "elvált" kisgyermekes anyukák, hogy az új nő bántja/terrorizálja/utálja a gyereket?
A paromnak van egy fia. A gyerek nem lehet velem, mert szerinte terrorizáljuk (a két gyermekem meg én) az ő fiúkat. Pedig eszünkben sincs bantani, sőt... A gyerek agresszív az enyémekkel, bántja őket, randalirozik, kiabál. Az új módszer pedig az, hogy a gyerek hozzánk nem jöhet, a keresztszüleinél van a láthatás ideje alatt és úgy láthatja az apja a gyereket.
Miért kell látatlanban elítélni/megítélni valakit?
Nekem is bántó, de ez főként nekik rossz, hiszen így pl együtt sem alhatnak meg ilyesmi.
"Az angyali csemetéid plüssökkel dobálóznak, de szerinted ez semmi."
Miért, nem az? Mióta csinálunk ügyet ilyen piszlicsáré hülyeségekből? :D
Aki azt mondja, hogy az ő gyerekei mindig tisztelettel beszélgetnek egymással, szépen, csöndben ülnek, angyalian mosolyognak és semmin nem balhéznak, nem hisztiznek, nem veszekszenek, az HAZUDIK. Ilyen nincs.
Akár vér szerinti testvérek, akár mostohák, akár ovistársak, a gyerek az gyerek, a gyerekek pedig igenis marakodnak néha. Mindegyik. Még a legangyalibb, legártatlanabb, legtörékenyebb kis virágszál is. És mindegyik a másikra fogja kenni, ez nyilvánvaló.
Hozzám kiskoromban a bátyám a keménytalpas papucsát vágta, mert beleettem a csokijába, és senki nem csinált belőle ügyet, én sírtam egy sort, őt leszidták, de ennyi. Ma meg egy PLÜSSÁLLAT miatt kb. a gyámügyet akarjátok kihívni, ne vicceljünk már. :D
Azt nyilván egyik szülő sem fogja 100%-ban látni, hogy melyik gyerek mit csinál, ki kezdte és satöbbi. De nem is kell, mindent meg lehet oldani.
De nem így, hogy eltiltják a gyereket az apjától meg az új családjától. Nem is számít, hogy a kicsik hogy viselkednek, mert itt az alapvető probléma az "elvált" anyukával van.
Valószínűleg az a célja, hogy teljesen egymás ellen hangolja a gyereket meg apuka új családját, mert retteg a magánytól, és nem bírná elviselni, hogy a fia jól érzi magát a másik gyerekekkel, netalántán még jobban is, mint ővele...
Egy 6 évesnek még bármit be lehet adni. Ha az anyja azt meséli neki, hogy karácsonykor igazából a repülő spagettiszörny hozza az ajándékot, és mindenki más rosszul tudja, akkor el fogja hinni.
Nem tudom, mennyire lehet eredménye, de hárman le kéne ülni (anyuka - apuka - anyuka) és felnőtt emberek módjára megbeszélni, hogy akkor innentől kezdve a gyerekek érdekeit nézi mindenki.
Elváltunk mi is.
Egyet nem szabad figyelmen kívül hagyni: a gyereket. Ő most nem szeret titeket, bennetek látja az akadályt, hogy a szülei együtt legyenek újra. A te gyerekeiddel van minden nap, ő pedig alig látja. Ez nagy fájdalom egy 6 évesnek.
Viszont csak kicsi, és nem hülye. Ennyi idősen is simàn képesek otthon hazudozni mindenfélét. Ráadásul direkt azért, hogy titeket össze ugrasszon.
A másik: a te gyereked se szent. Ezt te is tudod. Lehet, hogy nem ütik meg, de ha szóval bántják, az jobban tud fájni. És nyoma se marad. Ennek is lehet az a vége, hogy utál nálatok lenni.
Egy biztos: a párod gyereke nem szeret náltok lenni, nem akar menni, és ennek oka van.
Nagyon elvadult gondolat lenne, hogy együtt csináljatok egy-egy programot? Te, a párod, az ex, és a gyerekek. Ha konfliktus lesz a kicsik közt, gyorsan tudjátok rendezni.
Nem szentek a gyerekeim, de elôtte 3* rúgta le a fiamat az ágyról... Elszakadt nála a cérna és akkor először megdobta egy plüssel.
Én meg akartam büntetni a fiamat, de a gyerek apja és a keresztszülei is itt voltak és nem hagyták.
Azt mondták, hogy túl szigorú vagyok a gyerekeimhez és hagyjam őket gyereknek lenni.
Anyuka lenéz, nemhogy egy légtérbe kerüljön velem.
A gyerek azt mondta az anyjának, hogy ide szeretne költözni, tehát nem utál itt lenni. Az anyuka felhívta a páromat, hogy beszélniük kell erről (nekem is felhozta a kisgyerek a nyáron, de én azt mondtam, hogy erről az apukájával beszélgessen). Aztán pedig el lett tiltva, a párom pedig azóta azon gondolkodik, hogy megpróbál közös felügyeletet legalább kiharcolni.
Igyekszem odafigyelni rájuk, ha együtt vannak és nem úgy állni a dologhoz, hogy igazságtalanul is az enyémeket pártoljam. Sőt...többnyire elnézek neki olyant, amit a sajátjaimtól nem tűrnék el soha.
Mint ahogy kiderült az, hogy igenis volt vaj az ő csöppségei füle mögött, valószínűleg nem csak a plüssel való dobálózás történt, csak hát azokról a bosszantásokról, piszkálódásokról nem fog beszámolni a kedves kérdező, mert akkor nem tudnátok egymásra licitálva szidni az anyukát.
Egyébként az igazság mindig valahol félúton van az ilyen esetekben. Nem mondom azt, hogy az anyuka nem sugdos semmit a kisfiú fülébe, de a rosszindulat a kérdező részéről is észrevehető, mivel ennek a kérdésnek semmi más célja nincs, mint rokonszenvet ébreszteni saját maga iránt, és fröcsögni egy kicsit a "szemét" exről.
Egyébként ha az apuka annyira fájlalja azt, hogy nem viheti haza a gyereket, be lehet ballagni a bíróságra, és módosítani azon, amin megegyeztek a volt feleséggel. Kíváncsi vagyok, az mennyire tetszene, ha mondjuk havonta két hétig 0-24-ben nálatok lenne a gyerek, és rendszeresen foglalkozni kellene vele, meg nevelni is esetleg...
Nem tudok és nem is akarok arra a nőre "fröcsögni". Megérteni akarom, hogy mi vezérli a nőket ilyenkor.
Van vaj a fülük mögött, persze. Az a hobbijuk, hogy ekézzék a gyereket... Ilyen gonosz kis szörnyetegek a gyerekeim. ;)
"Igyekszem odafigyelni rájuk, ha együtt vannak és nem úgy állni a dologhoz, hogy igazságtalanul is az enyémeket pártoljam. Sőt...többnyire elnézek neki olyant, amit a sajátjaimtól nem tűrnék el soha."
Ez a baj.
Egyik idősebb ismerősöm mondta, hogy 4 gyereke volt. És szerencsére a szobának 4 sarok van. 😊 Sose érdekelte ki kezdte, hagyta őket és ha nem tudták kultúráltan megoldani nem bíráskodott, mindenki mehetett a "kedvenc" sarokjába lehiggadni. Persze ilyenkor kreatívan megoldották és kitaláltak vmi játékot, szóval kizökkentek és jatszottak tovább.
Mai napig szoros a kapcsolatuk a tesóknak.
Elírtam, tehát nem a sajátjaim mellé állok, mert ugye nekik könnyebb elvileg.
Ha beleszakadnék se lennék jó.
Amúgy meg ha hagynàm, hogy veszekedjenek/verekedjenek, tuti előbb-utóbb én is kapnék
...
A párod anyja valamiért nem akarta megmondani az igazságot a gyerek anyjának, hogy miért is lett kitiltva az otthonodból. Nyilván valamit mondania kellett, hogy miért nem mehet oda. Ha belegondolunk, ennek csak két oka lehet, az egyik, hogy a gyerek összeférhetetlen (ez a valóság), a másik pedig, hogy a gyereket utálják ott.
Ha védi az unokáját valamiért, akkor nyilván mást nem mondhatott indokként, csak azt, hogy te nem szereted az unokáját, ezért nem lehet nálatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!