Szerintetek melyik a szebb név?
Elég ritka a családnevünk. 4 hónapos terhes vagyok és eddig van egy 3 éves Zóra nevű kislányunk. Különleges nevet szeretnénk, de mégis olyat ami szép, és egyedi.
Eddig gondolkoztunk az Ella, Babett és a Ráhel neveken.
A családnevünk Petrás:
Petrás Ella Karola
Petrás Babett Róza
Petrás Ráhel Bítia
Ella, Róza tetszik, a többi nem.
Róza helyett is inkább Rozina. Ellához hasonló a Hella, nekem jobban tetszik annak a hangzása. Én nem adnék két nevet, ha a másik gyereknek is csak egy van. Nekem egyik kedvenc nevem volt még a Zia, ami nálatok passzolna a nagylány nevéhez is.
Nekem ebből a Karola tetszik an legjobban és talán a Róza. Kár hogy azokat tettétek másodiknak. Az Ella inkább cuki, nem tudok elképzelni vele egy 30-40 éves nőt. A Ráhel szép, csak most sajnos elég áthallásos. Mindenki azonnal ugyan arra a Ráhelre gondol, de ő kis szerencsével ki fog kopni a közbeszédből néhány év alatt amúgy is. A két B betűset meg tényleg ne erőltessétek, okkal ritkák azok a nevek.
Amúgy nem értem a különleges név mániát. Én sem adnám a top 10-20 nevet, mert ne legyen már 3 az osztályban, de azért van egészséges átmenet a ciki és a tucatnév között. Ezt a Karolával tökéletesen sikerült eltalálnotok, de a Bítia már a ciki felé csúszik. Gondolj arra, hogy egy nap ezzel a névvel el kell adnia magát. Mondjuk ügyvédet, könyvelőt, vagy magánorvost keresel és nézelődsz a neten. Párat kizársz, de után az összes honlap ugyan olyan. Hova mész? Kovács Bencéhez, vagy bevállalod Kovács Noelt esetleg Kovács Kevint? Ha te nem is vagy előítéletes, szerinted mások sem azok?
a nevem miatt szétszivatták a gyerekkorom és miért? mert a nevem legalább nem tucatnév!!
Komolyan elnevezni akarod a gyereked vagy el akarod adni mint egy terméket és ehhez kapós nevet keresel? Ne akarj már a többi anyuka előtt felvágni még a Zóra is borzalmas olyan mint a zóna vagy "az óra" bööe.
Ha már választani kéne akkor Ella. a babett-ről motor jut eszembe, Karoláról karfiol, Róza öreges, Ráhel cigány név, Bítia meg borzalom.
A Linett nem rossz, az eddigiek közül a legjobb.
Petrás Linett Róza szépen hangzana.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!