Szerintetek melyik a szebb név?
Elég ritka a családnevünk. 4 hónapos terhes vagyok és eddig van egy 3 éves Zóra nevű kislányunk. Különleges nevet szeretnénk, de mégis olyat ami szép, és egyedi.
Eddig gondolkoztunk az Ella, Babett és a Ráhel neveken.
A családnevünk Petrás:
Petrás Ella Karola
Petrás Babett Róza
Petrás Ráhel Bítia

Ella, Babett -snassz, unalmas nevek;
Babett ráadásul még kislányos is
Az Elláról meg még mintha hiányozna is pl valami, mintha nem lenne egész név.
Ráhel -ez nagyon szép, kecses, nőies, meg olyan kis könnyed is
Karola --ezen ki voltam akadva, mikor öcsém mondta, hogy így hívják az új osztálytársát; valami r0hadt karfiol vagy karalábé jut róla eszembe. Ilyen szutykos, rohadt, romlott zöldség; tehát én ezt nem adnám.
Róza az nagyon szép név , kecses, lágy,nőies, "ragyogó" név
Bítia -ez érdekes, különleges, de talán nem a legszebb, de hát okés. De mondjuk nemtom, nekem a közepes nevek között van, tehát nem igazán szép, de nem is ronda.
Legyen inkább Gabriella, Korina, Bíborka; Ráhel, Róza azok jók. Bítia az meg olyan közepes. Meg amúgy még pl nekem a Karina Larina kombók is tetszenek, de azt nemtom, mennyire passzol.

De nem attól lesz különleges a gyerek ha senki nem bírja ki röhögés nélkül mikor bemutatkozik.
Ezek közül a Petrás Róza Karola tetszene, az szép kislánynak és felnőtt nőnek is, nem tucat mégis nőies.
Ami különlegesebb de még vállalható szerintem: Alisa, Lúcia, Aletta, Alina, Daniella, Janina, Marina, Liza, Odett, Zita

És pont az nem érdekel senkit, hogy nektek milyen név tetszik. Ugyanis nem magatoknak választotok nevet, nem ti fogjátok életetek végéig viselni, nem titeket fognak rommá szivatni az oviban meg a suliban meg mindenhol.
Hogy a gyerek mit fog majd szólni a nevéhez, az ugye kicsit sem érdekel?
A Babett és a Ráhel a legocsmányabb létező nevek között vannak, nem is tudom, hogy a két "hírességen" kívül viseli e még bármilyen szerencsétlen a világon.
Szerintem ezt a kettőt adjátok, ha már ki akartok cseszni a gyerekkel, akkor jó alaposan csináljátok.

Nem tudom, mi szükség van két névre, nem fogjátok folyton a teljes nevet mondani... Attól nem lesz különleges a gyerek, ha fura neveket kapnak. A Zora sem ritka manapság...
Az Ella és a Róza, az tényleg szép. Így, külön! Esetleg Karolina, nem Karola. A végzettségednek a névadáshoz sok köze nincs, csak hencegés volt részedről. Ha pedig nem bírod a kritikát, ne kérdezd meg mások véleményét, csak nevezd el a gyereked Leokádiának.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!