A szüleim kötelezhetnek arra, hogy egyházba járjak? Kötelezővé tehetik ezt nekem? Tudják, hogy ateista vagyok. 16/l
Nagyon jó ötlet. Nem tudom, hogy reagálna erre apám, vagyis akkor biztosan elkezdene papolni arról, hogy az miért nem igazi templom...
De igazán megfontolásra méltó ötlet. Köszönöm!
Mondd azt, hogy a wicca kultuszt választottad, és tégy a nyakláncodra egy pentagramot (nem fordítottat), a szobádba meg oltárként két ezüst gyertyatartó (melyekben fekete gyertya van) közé egy Bastet szobrot. :)
Én ebben a vallásban találtam meg a megnyugvást, és tettem taccsra a bigott katolikus családomat. Tisztább, őszintébb vallás mint bármi más. Keress rá. ;)
Nem kötelezhetnek semmilyen vallásra, ez mindenkinek a saját döntése.
Én is ateista vagyok, szinte amióta az eszemet tudom. Párom családja sajnos ugyanilyen hitgyülis társaság, ha kell ha nem, tukmálják a marhaságaikat minden szembejövő szerencsétlenre. Rám is akarták, hát nem jött be. ;)
Állj a sarkadra, szívd fel magad és ne hagyd, hogy akárki rád erőltessen bármit is! Nincs ennél az erőszakosságnál undorítóbb dolog!
Megvan a véleményem az ilyen hitgyülis-térítős-zakkant vallásokról... Fuj.
Kedves Kérdező!
A szüleid nem kötelezhetnek arra, hogy egyházba járj! Amire viszont őket kötelezi a törvény, nem hagyhatnak felnőtt felügyelet nélkül, hiszen még nem vagy 18.
Azt írtad, a Hit Gyülekezetében járnak. Nem tudom, melyik városban élsz, én Budapesten, két utcára a Gyömrői úti Hit Parktól. :) Szívesen találkozom a szüleiddel is, ha kell, hívő vagyok - de nem foglak elhívni a gyülimbe meg ilyenek. Viszont szívesen beülök veled a csarnokban a büfébe is vagy egyéb más nyilvános helyen is szívesen beszélgetek veled, amíg a szüleid "végeznek" az istentisztelettel. Nő vagyok, 43, egyedülálló. Sok mindenről szívesen beszélgetek - nem csak Istenről. Kedvelem a korosztályod minden aljas szándék nélkül - ha érted. Nekem 16 évesen változott nagyot az életem. Tudom, hogy fontos időszak.
Szóval, ez csak egy ötlet. Írj rám, ha érdekel.
Kitartás - nemsoká 18 leszel és mehetsz egyedül is bárhová! :)
"őket kötelezi a törvény, nem hagyhatnak felnőtt felügyelet nélkül, hiszen még nem vagy 18"
Mennyi időre? Egy percre sem? Pontosan hogyan szabályozza ezt melyik törvény?
"hívő vagyok"
Szóval hitgyülis?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!