Miért van az, hogy a szüleimet kiborítja, hogy nem hiszek "Istenben"?
Még leírni is fura nekem. Bocsi, ha a kérdés esetleg nem idevaló.
Szóval a szüleim sem "gyakorolják" a vallást, vagyis nem járnak templomba, nem imádkoznak, csak egyszerűen elhiszik, hogy van valaki. Én ebben nem hiszek, engem már túl sok csalódás ért. Volt, mikor imádkoztam, de pont akkor változtak a dolgok még rosszabbá. Egy jó ideje nem hiszek semmiben, csak magamban, és ez, akárhányszor felhozódik, a szüleim "kifordulnak" magukból, hogy hogy lehetek ilyen,és olyanokat mondanak, hogy majd megver az Isten...
Kérdem én, milyen Isten az akitől így kell félni? (egyébként is mindig a jó embereket veri, már ha itt tartunk)
És tényleg, miért borulnak ki az én felfogásomtól?
Szia!
Én nyolc évet lehúztam hittanon, bérmálkoztam is. Nem azért, mert érdekelt, hanem mert enyukám nem engedte abbahagyni, mert akkor esküdhetek templomban. Én sem hiszek Istenben. Bérmálkozásom óta (kb 5 éve) kétszer voltam templomban, akkor is csak esküvő miatt. Engem mondjuk nem piszkálnak ezzel, apu sem hívő, anyu meg csak úgy alkalmanként. Mindig azt mondja ránk, hogy farizeusok vagyunk. :)
Ez a hozzáállás, hogy magadban hiszel, nagyon jó. Tudod mire vagy képes, fel tudod mérni a határaidat. Én is így vagyok, ezt hangoztatni is szoktam, még nem köveztek meg érte, és marha jól érzem magam. Ha valamit meg akarok csinálni, akkor nem könyörgök senkinek sem, hogy segítsen, hanem erőt merítek magamból, és sikerül.
Amúgy meg Istentől nem félni kéne, ez szerintem is hülyeség, különben is a Bibliát és a Tízparancsolatot is emberek állították össze, nem pedig ledobták az égből. Szerintem csak a gyenge embereknek van szüksége egy istenre, mert képtelenek magukból erőt meríteni. És merj kiállni a véleményedért, hidd el, értelmes katolikussal el lehet vitázgatni erről.
kicsit nem tünt furának h megesküszöl Isten színe elött a férjeddel és nem hiszel benne?
álszentség így templomba járni
Bocs, ha nem volt egyértelmű, de nem a saját esküvőm volt, hanem másé, és nem is szándékozom templomban esküdni. Teljesen igazad van, az ilyet (meg nem csak ezt) én is álszentségnek tartom.
Utolsó előtti voltam.
Nagyon csalodott vagyok hogy magyarorszagon ilyen kevesen hisznek Istenben!
Ti azt hiszitek majdnem mindannyia hogy aki hisz Istenben egybol jo dolgok kellenek hogy tortenyenek veluk!Ez nem igy megy!kitol hallottatok hogy ha "hiszel" Istenben akkor az elet meg minden jol fog menni???
Jezus regen gazdag volt?nem.Jezustol feltek az emberek?nem.Jezust voltak akik nagyon szerettek!embereket gyogyitott!ennek ellenere Judas megis elarulta ot!amit Jezus tudott es annyira szerette az embereket hogy meghalt miertunk a buneinkert,nem tett semmit az ellen hogy ne kapjak el ot!!pedig azt is tehette volna hogy 1xruen megkeri Istent hogy nehaggya hogy meghaljon,mivel Jezus Isten gyermeke!miutan Jezus meghalt a kereszten Isten betakarta felhokkel Jezust es elkezdett esni az eso azaz Isten sirt!
Isten azert hozta letre ezt a Foldet hogy itt vizsgazzunk elotte!nem muszaj templomba jarni!Istent nem csak templomban lehet szeretni!Istent barhol lehet szeretni!Az hogy ti es en ezen a foldon eletet kaptunk ez Isten ajandeka!De mit vartok?????????Megkeritek Istent hogy mitomen pl."Isten tudnal nekem segiteni me kaptam ma 1 1-est es alig tom kijavitani?ha segitesz akk kosz!nah hello!..." es ti elvarjatok hogy egybol kapjatok 5-ost?Ti mit adtok cserebe?hogy tovabra magatokban hisztek?es le sem xarjatok hogy mivan Istennel csak akkor ha kell valami?ez nem igy megy!Isten nem azert van hogy ha kell neked valami akkor o azt megadja!
Kepzeljetek el ot mint 1 hatalmas nagyapa!Ha rosszul viselkedtek Isten szomoru neha meg is buntet!de ha szepen beszeltek, 1mast segititek akkor Isten boldog es meg jutalmaz erte!ha hiszel Istenben es latja hogy betartod az o tanitasait amit 1 konyvben el lehet olvasni akkor is boldog Isten!
Ha hiszel Istenben sose gondolt azt hogy te tobb vagy mint a tobbi ember es azt se hogy majd gazdagabb leszel vagy ehez hasonlok!
Akkor hiszel igazan Istenben ha elveszik a lakasod de akkor is bizol Istenben!Mi ertelme van annak hogy magadban hiszel?Sosem fog sikerulni hogy akarmilyen bajod van mindent megtudj oldani ha 1xruen magadban hiszel!Ha pedig hivod a barataid ok sem biztos hogy segiteni fognak,mivel nekik is megvan a sajat gondjuk!De ha bizol,hiszel Istenben es hiszed hogy segiteni fog neked es ha rosszabbodnak a helyzetek de akkor is kitartoan hiszel benne CSAK 1X PROBALD MEG es majd meglatod hogy rendbe jonnek gondok!en ezt 100% osan garantalom nektek!Banoljanak ki errol az oldalrol ha ez nem igaz!Sose varj el Istentol semmit viszont kerj segitseget Istentol ugy hogy el is hiszed hogy O biztosan segiteni fog!O tudja mi a dolga tudja mikor mi jon mit kell tenni!
1xruen nem tud erdekelni ha leszavazzatok a regenyemet!en tiszteletben tartom a ti gondolatitokat is es nem mondtam senkire hogy hulyeseg amit mond de legalabb 1x probaljatok meg!
Kicsit se higgyetek lecci olyan embernek aki bekepzelt vagy olyannak aki unalmas,egesz nap bibliat olvas!en 1 13 eves gyerek vagyok mar nem is tudom miota nem olvastam bibliat de kb 1 evet osszesen ha jartam templomba!en estenkent szoktam imadkozni es annak ellenere hogy nagyon rosz tanulo vagyok meg 1x sem buktam meg mer Isten vegig megsegitett azzal hogy mindig atjussak!nem csak a nagy dolgokat kell nezni!!En szerintem olyasmi ember lehetek mint a te szuleid!En a szuleiddel 1et ertek!bar nem tom meg erteni hogy hogy tortenhetett az hogy a szuleid hisznek benne de te meg nem...
Szerintem mar igy is sokat irtam es azt sem hiszem hogy 5 emberbol 3 el fogja olvasni!de en ugy erzem megprobaltam es ez a lenyeg!koszonom annak aki elolvasta valaszom!:)
Szia! Szerintem hasznos a válaszod, de sajnos nekem nem segít abban, hogy úgy gondoljam, ahogyan te...
Nem mindig gondolkodtam így, az élet ébresztett rá, hogy így gondoljam a dolgokat. Mióta nem hiszek a "nagyapóban", erősebb vagyok és ha hiszed, ha nem, boldogabb is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!