Hogyan mondjam el a szüleimnek?
17 éves lány vagyok, majdnem egy éve együtt vagyunk a barátommal. Mikor összejöttünk, elmondtam a szüleimnek, akik nem vették komolyan a dolgot. Megkérdeztem pár hónap után, hogy hazahozhatom e, kb kinevettek. Azt mondták sosem aludhat itt, én pedig át sem mehetek hozzájuk. Mivel nem láttam más megoldást, mindig a barátomékhoz mentünk, az ő szülei sokkal lazábbak, fel tudják dolgozni az ilyesmit. Mindig hazudtam arról, hogy hol vagyok, mikor hozzájuk mentem. Fél év után előadtam otthon, hogy szakítottunk, hogy ne gyanakodjanak. Azóta is együtt vagyunk, már fogamzásgátlót is szedek, a vizsgálatra és a gyógyszerre is én szedtem össze a pénzt alkalmi munkákkal, egyedül mentem el. Úgy érzem már nem bírok tovább titkolózni. Hogyan mondjam el otthon mindezt? Úgy tudják, hogy nincs barátom és még nem is csókolóztam kb, mivel kezdjem a magyarázatot?
Előre is köszi a válaszokat.
A szülői hozzáállást minősíti, ha egy fiatal hazudozni kényszerül.
Ám a fiatal felelössége abban rejlik, hogyha valamiben biztos magában (pl abban, hogy 17 évesen nem babázunk, hanem pasizunk) akkor pont telibe leszarja a szülei hebrákolását és mindent bevállal nyíltan.
Amikor fiatal voltam én is meg akartam felelni a szülők néha torz értékrendjének is, aztán amióta fullőszinte vagyok még a tekintélyem is nőtt és a kapcsolatunk is javult.
Szerinzem mondd el, hogy eljutottál oda, hogy mindent elmondj nekik és azt is, hogy ömiattuk hazudtál, mert nem láttál jobb utat, de ma már tudod, hogy nem vezet sehova és lám, vállLod, hogy van pasid és szereted is. Ennyi.
Hidd el minden csoda 3 napog tart.
Szép és jó, hogy felnőttet játszol, de: szerintem felnőtt nem attól leszel, hogy ott alszol a pasikádnál.
Hanem attól, hogy vállalod, nem hazudozol. Fogamzásgátlót eltitkolod? Majd ha kapsz egy tüdőemboliát, orvoshoz visznek és a szüleid nem tudnak semmit mondani a kórelőzményekről, megérted, miért volt hülyeség titkolni.
HAzudsz, hova mész? ha neadjisten egyszer nem érsz haza, majd legalább véletlenül se ott keresnek, ahol esetleg utoljára voltál...
És igen, kb nullához hasonló az esély ezekre, de ha egyszer beüt mégis?
Ez a baj veletek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!