Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Teljesen kibuktam, adnátok...

Teljesen kibuktam, adnátok tanácsot?

Figyelt kérdés
6 éve vagyunk házasok a feleségemmel, 7 hetes a kislányunk. Egy nagyon rendes általunk fogadott dokihoz járt terhesgondozásra, megbeszéltük mennyit pénzt fogunk adni neki szülés után. Mivel tervezett császárral született a gyermekünk, a feleségemnek vissza kellett mennie varratszedésre. Ekkora időzítettük az alkalmat. Édesanyám vigyázott a lányunkra, míg elvittem az orvoshoz. Egy lezárt borítékba tettük a pénzt, és a feleségem állítása szerint átadta neki. A probléma ott kezdődött, hogy pár napja összefutottam az orvossal, mikor édesanyámnak vittem ebédet a kórházba.(Főnővér a belgyógyon.) Megállítottam, beszélgettünk pár szót, kedvtelennek tűnt, és le is rázott. Anyámnak említettem, hogy furcsa az orvos, lehet fáradt. Mire Ő rákérdezett, hogy anyagi gondjaink akadtak-e? Természetesen rávágtam, hogy nem, 2 munkahelyen dolgozom, hogy mindenünk meglegyen. Végül kibökte, hogy a feleségem orvosa felkereste, mivel 15 éve ismerik egymást, hogy se varratszedésen, se a 6 hetes kontrollon nem kapott pénzt, és, ha anyagi gondjaink vannak, elengedi a felét, de ezt így nem érzi korrektnek. Lesápadva álltam, nem értettem, hogy-hogy nem adta oda a párom a neki szánt összeget. Hazaérve megemlítettem ezt neki, mire felkapta a vizet, és elrohant az anyjához a gyerekkel. Azt állítja ne hazudtoljam meg, odaadta a borítékot. Mondtam, hogy akkor hívjuk fel együtt az orvost, vagy menjünk el hozzá, de mintha meg sem hallotta volna. Elrohanása után kb 2 órával kopogtatott a barátnője.. Behívtam, kifaggattam, de nem mondtam el neki, hogy mi a gond. A párom említette neki, hogy nyitott egy számlát, amire a megtakarításait teszi. Ez volt a második sokk. 10 év együttlét, és 6 év házasság után elkezdett titkolózni előttem. Mit gondoltok erről? Mi lenne a következő lépésetek, ha a helyemben lennétek? Az orvost kifizetnétek?
2018. szept. 15. 15:09
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
94%
A sok idő alatt míg együtt éltetek, meg tudtatok beszélni kellemetlen dolgokat is négyszemközt, vagy mindig elrohant valahova ha kínos volt a dolog vagy konfliktus támadt?
2018. szept. 15. 15:37
 12/24 anonim ***** válasza:
87%

Eléggé rezeg a léc, de mondjuk hogy elhiszem a történetet.

Ami nekem eszembe jutott mint lehetséges indok, hogy a nejed attól félhet, hogy nagyon ki van neked szolgáltatva anyagilag. Érződik az írásodból, hogy mennyire zavar, hogy otthagyta a munkáját és hogy neked két állást kell vállalnod. Ezt még ha nem is mondod ki konkrétan, akkor is valószínűleg érezteted vele. Emiatt pedig szükségét érezhette, hogy legyen vésztartaléka, ha te valamiért elzárnád előle a pénzt.

Nyilván ez nem mentség semmire, csak egy lehetséges ok. Nagyon-nagyon sürgősen le kellene ülnötök egy komoly beszélgetésre. Lehetőleg ordibálás és vádaskodás nélkül, mert az nem vezet különösebben sehová.

2018. szept. 15. 15:44
 13/24 A kérdező kommentje:
Mindig, mindent megtudtunk beszélni.. Ilyen gondjaink soha nem voltak. Nem az a problémám, hogy rengeteget kell dolgoznom, hanem az, hogy a kislányomtól veszem el az időt. Ez bántó. Ezt leszámítva soha, semmi problémánk nem volt.
2018. szept. 15. 15:53
 14/24 anonim ***** válasza:
91%

Mindenképp menj utána, és beszélj vele. Mondd meg, hogy tudsz a számláról, és hogy az orvosnak szánt pénzt nem adta oda.

Határozottan mondd meg neki, hogy azt a pénzt szépen együtt átadjátok az orvosnak, úgyhogy kerítse elő. Utàna pedig megbeszélitek, hogy mire is gyűjt tulajdonképpen. Csak úgy nem szokott senki pénzt felhalmozni.

2018. szept. 15. 16:09
 15/24 anonim ***** válasza:
85%
Első lépésként a dokival beszélnék személyesen, nem közvetítőn át, és vinném a zsebemben újra a pénzt. Otthon pedig leülnék a feleségemmel és elmondanám neki, hogy mindent(?) tudok.
2018. szept. 15. 17:07
 16/24 anonim ***** válasza:
31%

Azt gondolom, hogy a történetben 2 nevetséges pont van:

1, Az orvos esetét felhozni, mint hangsúlyos pontot

2, Az, hogy mindezt ideírtad

Ugyanis az orvos esete egy tünet. Tünete a kettőtök között kommunikáció teljes elégtelenségének, mindkét részről. A feleséged, ha így tett, miért tett így a tudtodon kívül, te pedig hogyhogy hiszel inkább másnak, mint neki?

Azaz kettőtök között nagyon nagy baj van, pro és kontra is.

Mindez, amit ideírtál, ezt erősíti. A feleséged elrohan, benne van a sztoriban a barátnő, anyád, a gyakori teljes közönsége, csak azok nem, akikre ez tartozik: te és a feleséged. Ti nem beszéltek, sem erről, sem másról.

Csak azt a szerencsétlen gyereket sajnálom, aki még újszülött, de borítékolhatóan válási árvaként fog fenőni.

2018. szept. 15. 18:03
 17/24 anonim ***** válasza:
55%

Én orvos vagyok, igaz nem szülész-nőgyógyász s nem Magyarországon, de akkor se tudom elképzelni, hogy egy orvos akiben egy kicsi tartás/lelkiismeret van kérjen pénzt, vagy, hogy megkeressen egy főnővért ilyensmivel, hogy nem lett kifizetve a főnővér gyerekei által. Az egy dolog, hogy elvárja (az is milyen), de én nem tudom elképzelni, hogy ezt így ki tudja mondani valaki, hogy nem lett kifizetve. Ennyire azért nem lehet pénzéhes senki, ehhez kemény bőrréteg kell az arcra. Dehogynem lett kifizetve, minden hónapban van fizetés!

Légyszíves mondd azt, hogy magánklinikáról van szó s azért kellett volna kifizetni.

Ha nem lennék orvos azt mondanám beszélj az orvossal négyszemközt, a feleségedet hagyd most a számlával, van idő megbeszélni amikor nem dúlnak a hormonjai.

2018. szept. 15. 20:14
 18/24 anonim ***** válasza:
57%

Utolsó vagyok, nem adnék pénzt az orvosnak, ha nyíltan követelőzne akkor jelenteném a korház igazgatóságán első körben, majd az orvosi kamaránál, ha puffogna akkor csak nyugodtan puffogjon.

Még arra gondoltam, hogy mi van ha az orvos elfelejtette s a nejed tényleg odaadta a borítékot? (csak nem tudom felfogni, hogy valaki ilyen nyíltan kérjen pénzt)

2018. szept. 15. 20:25
 19/24 anonim ***** válasza:
53%

Kedves utolsó, ne haragudj, hogy ezt mondom, hogy nagyon látszik, hogy nem itthon praktizálsz. Magyarországon az az orvos ritka, mint a fehér holló, aki nem kér vagy fogad el plusz pénzt feketén, zsebbe csúsztatva.

Hallottam már olyan sztorit, hogy nagyika a keservesen összekuporgatott 2-3000 Ft-ját akarta odaadni az orvosnak borítékban, mire a doki belenézett, visszaadta gúnyos mosollyal, és közölte, hogy köszöni, de ma már KÁVÉZOTT.

Ennyi ért neki 3000 Ft, a szemében egy kávé ára, arra sem volt méltó, hogy elvegye. Néni meg hazaballagott szégyenkezve.

Kérdező, nagyon fura a történet. Én is kész tények elé állítanám a feleséget. "Mindent tudok, tudom, hogy nem adta oda a pénzt, mondja meg, hogy hol van és miért nem adta oda... Tudok a számláról, mondja meg, miért kell az és mi a terve vele...."

Nagyon úgy tűnik jelenleg, hogy le akar lépni az asszony. :( Sajnálom, bitang rossz szitu lehet.

2018. szept. 15. 23:39
 20/24 anonim ***** válasza:
36%

19

Istenem, ez a szegény, szeeeeeegééééééény nééééniiiiii, aki "hazaballagott szégyenkezve" ...

Kb. a nyolcvanas évek óta terjed ez az ócska urban legend.

Idegombolnám, hogy úgy küldeném él a pi..ba és jelenteném fel írásban az intézményvezetésnél ÉS a kamaránál azt, aki úgy merne velem viselkedni, mint a nem létező nénikével a nem létező sztori-orvosod, hogy csak úgy porzana.

Ennyire egy ócska sztoriban sem lehet valaki balfék.

2018. szept. 15. 23:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!