Bejárás vagy albérlet?

Költözz félútra, ahonnan könnyen bejutsz az egyetemre pl. HÉV-vel, vonattal, max. 40 perce alatt. Akkor sokkal olcsóbb a lakhatás. Szobát bérelsz?
Esetleg magánkollégiumot is nézhetsz, az is lehet olcsóbb.

Csúcs néhány ember értelmi szintje és szövegértése.
Szeptember van, koli, magánkoli már nincs.
Albérlet van, szerződés aláírva. A kérdés, hogy a szerződés lejárta után is maradjon a drága albérlet, vagy naponta utazzon.
Kérdező, én maradnék az albiban. Azt a napi négy órát meg munkával tölteném, ami felszabadul. Én heti 12-15 órát dolgozom diákként könyvelőirodában, akkor megyek és annyit, amikor akarok és tudok. Havi 60-70e-t keresek, attól függően, éppen mennyi szabadidőm volt (totál mást tanulok, szövetkezetnél találtam). Ezzel hozzá tudsz járulni a költségekhez. Én anyukám betegsége miatt egyszer egy hétig naponta utaztam Bp és Keszthely között, nagyon fárasztó volt, meg úgy is, hogy aludtam a vonaton.

Én biztosan nem ingáznék ennyit, hosszútávon nagyon kimerítő, hétköznap a tanulást úgy ahogy van, kilőheted, tehát maradna hétvégére, és így kb. nulla szabadidőd lenne.
Jövőre esetleg bepróbálkozhatnál a magánkolival, bár az is ott van 40-50 ezer körül, és gyorsan be is telnek a helyek...

Kollégium. Nemtudom pesten mi a helyzet, de nálunk van pár 1 ágyas szoba is. kb 35 ezerért, máris fele annyiba kerül mint az albérlet.
A másokkal való együttlakás sem olyan borzasztó mint sokan gondolják.
Én nem vállalnám be az állandó ingázást, max meghalni maradna időm. A társadalmi élet lenullázásáról nem is beszélve.
Én is két órára lakok az egyetemvárosomtól. Nézzünk egy példát van 12-18-ig óra. Csak az én tapasztalataim nézve ilyen lenne ha bejárnék.
7:00 ébredés
8:20 indulás a volánhoz
9:00 volán elindul 11:00 megérkezik (papírforma szerint)
11-12 utazás városon belül a kampuszomra
12-18 suli
18-19 utazás városon belül
19:00 volán elindul 21:00 volán megérkezik
21-21:40 hazajutás. Vacsora, zuhanyzás és máris fél 11 van.
Szerintem az első héten felkötném magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!