Én reagálom túl?

Figyelt kérdés

Egy ideje próbálom kerülni a fehér lisztes, cukros illetve a magas szénhidráttartalmú ételeket, ezáltal külön főzök és vásárolok magamnak.

Múlt héten vettem fél kg barna kenyeret, a nagyobb szeletekből csináltam magamnak szendvicset. Péntek reggel volt össz-vissz 1 szelet kenyér, se a csücsök, se a kisebb szeletek nem voltak meg.

Köretként általában párolt zöldségeket szoktam enni (zacskós fagyasztott). Egy zacskó négy evésig tart ki. Tegnap megcsináltam, ettem belőle egy adagot, ma reggel megyek ki, a tálban konkrétan fél adag maradt (van más köret itthon, nem a zöldségkeverék volt az egyetlen).

Én ezen nagyon kiakadtam, mert se szó se beszéd belenyúlnak és kivesznek három napi adagot. Amikor megkérdezték, hogy ehetnek-e belőle, sosem mondtam nemet, annyit kértem, hogy szóljanak mert akkor úgy vásárolok be. És nem csak a kenyérnél/zöldségnél van ez, a gabonapelyhem (500 g) három nap alatt elfogyott, amikor én napi egyszer eszek 60-70 g-t, hat db barna zsemle elfogyott egy hétvége alatt, amiből egyet sem ettem mert következő hétre vettem.

Nekem tényleg nem azzal van a bajom, hogy esznek belőle, csak akkor szóljanak, hogy "figyelj, ebből ettem ennyit meg ennyit". Mert akkor elmegyek és hozok másikat.

2018. szept. 9. 08:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
6%
Aha. Értem. Engedélyt kell kérni. Akkor gondolom ő is engedélyt kér mindenhez. Anyu, kimoshatom a fogamat? Anyu,elmehetek pisilni ? Anyu, használhatom a gáztűzhelyet ?Anyu, engedhetek vizet higy megpároljam a zöldségemet ? Stb.... Egy normális családban nincs enyém-tiéd a személyes dolgokat kivéve. Az élelmiszer nem személyes, de ha ennyire félti, zárja el. Ennyi
2018. szept. 9. 09:48
 12/14 anonim ***** válasza:
75%
Egyetértek, ez bunkóság. Én úgy gondolom, hogy ez egy alap dolog, hogy nem eszük meg a másik kajáját, pont úgy, ahogyan nem a másiknak a törölközőjét használod, nem a másik fogkeféjével mosol fogat, nem a másik cipőjét húzod fel stb. Nem arról van szó, hogy ha van egy nagy kenyér vagy mit tudjam én, akkor abból egy szeletet sem szabad enni, de felzabálni az egészet a másik tudta nélkül az igenis bunkóság. Én is mérges lennék, ha mindig külön venném magamnak az ételt és rendszeresen arra mennék haza, hogy megette valaki, aki egyébként állítólag nem is szereti. Ez így nagyon nem oké. Ha ő is olyat akar enni, mint én vagy csak meg akarja kóstolni, akkor vegyen magának vagy szóljon és hozok többet. Viszont ne várja, hogy majd szó nélkül eltűröm, hogy ő a hátam mögött megeszi a kajámat, amit én vettem magamnak! Ez a “biztos elfogyott a másik” is nagyon gáz kifogás... Ha elfogy valami, akkor veszek magamnak és nem megeszem a másikét. Voltam kollégista is, ott kb. keresztre is feszítettek volna ilyenek miatt...
2018. szept. 9. 10:11
 13/14 anonim ***** válasza:
20%
A kollegiumban nem a csaladtagjaiddal elsz egyutt, utolso
2018. szept. 9. 10:24
 14/14 anonim ***** válasza:
77%
Nem mondod? És szerinted ez milyen különbséget tesz? Ha valakivel nem akarok kicseszni és bunkón viselkedni stb., akkor azok pont, hogy a családtagjaim.
2018. szept. 9. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!