Miért lógok ki ennyire a családomból?
Sokszor elgondolkozom azon, hogy hogy kerülhettem ebbe a családba. Nem vagyok adoptálva, ezt előre kizárhatjuk.
Apám falusi/tanyasi volt és nagyon szegény gyerekkorában, így ennek következtében rengeteget dolgozik, és jó állása is van, ezért a pénz sose gond - de apám ugyanebből kifolyólag alkoholista lett, teljesen beképzelt, anyagias, konzervatív, és bár azért konyít egy-két dologhoz, és meg van a saját esze, de mégiscsak nyolcosztályos elemit végzett, nem tanult tovább, és ez azért előjön.
Édesanyám érettségit is tett, de ennek ellenére, bár szeretem és tisztelem őt, de nem túl okos.
Én, hála az ő támogatásuknak, a műszaki egyetemre járok, rengeteget olvasok, stratégiai játékokat játszok és PhD -zni szeretnék majd.
Semmi közös nincs bennem, és a szüleim között. Nincs miről beszélgetnünk, nem is tudunk. Én inkább liberális vagyok, "bal-libsi", ők erősen konzervatívak. Ők szinte alig értenek valamihez, amit meg tudnak, az a fideszes TV -ból van, és azt hangoztatják. Kb. csak az időjárásról tudunk elbeszélgetni, meg hogy mit ettem, hogy aludtam.
Ezek teszik ki a beszélgetéseink 80-90% -át.
Van egy nővérem és egy öcsém, a nővérem abba hagyta a főiskolát, nem ment neki, és pincérnőként dolgozik, az öcsém azon gondolkodik, hogy tovább se tanul, bár valószínűleg nem is menne neki, vergődik az egyébként gyenge gimnáziumban kettesekkel.
Beszéltem évfolyamtársaimmal, mindnek egyetemet végzett szülei vannak, és mikor én elmeséltem nekik, hogy honnan jövök, csak néztek, hogy hogy csináltam én ezt. Hogy lettem ilyen. És őszintén megmondom, én se tudom, ezért fordulok most hozzátok.
Hogy lettem ilyen, és mit tehetnék, hogy jobban kijöhessek a családommal? Főleg anyumra gondolok, apámat ki nem állhatom.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!