Csak számomra zavaró, hogy ennyire lépésről lépésre minden arról szól, hogy legyen pénz?
7 éve együtt vagyunk/élünk. Mai napig mégcsak szóba sem jön, hogy akkor ideje volna a házasság. Vagyis egy jó párszor már volt hosszas, komolyabb beszélgetés és arra jutottunk, hogy amig nem lesz egy jól fizető állása addig nem akar házasodni.
És akkor kérdem én, mi lesz ha sosem talál egy "jó" fizetésű állást? Igy fogjuk leélni az életünket?? Jah és ne is kezdjétek, h nem szeret, meg ilyesmi...
Én úgy érzem, hogyha az ember akar valamit akkor megtudja csinálni kevés pénzből is, spórólva.. Mondjuk tény és való, hogy nem állunk annyira jól anyagilag..És van éppen elég mindig amire spóróljunk. De ah van célja az embernek akkor meg lehet valósitani.
De akik vannak/voltak ilyen helyzetben azok hogyan vészelték át? Közben annyira elkeseredek, amikor már a szüleim is ájuldoznak, hogy már végre mikor akarunk lépni..Szóval az biztos, hogy együtt éljük le az életünket, de szeretném, hogyha ezeket az elvesztegetett éveket már családként is élhetnénk. Mert attól h ha jönne a baba, nem változna meg "fiatal" életünk, mert nem járunk annyit szórakozni...De még a baba vállalástól is fél, hogy majd hogy lesz pénzünk fölnevelni. Én megértem, de más "szerencsétlen" felnevel 6 gyermeket is és mi meg eggyel ejsze nem boldogulnánk?? Amikor szülők, meg mindenki támogatna amúgy is.
Nha tényleg már annyira dühit, hogy nem tervezünk legalább, és scak várjuk a szebb jövőt..
A párom is várni akar a gyerekkel is meg mindennel.Bár azt mondja h. 2-3 éven belül ha nem változik akkor azért lépni fog.Bár mi még csak 1,5 éve járunk.
Valaki azt mondta nekem, h. sose lesz olyan h. legjobb pillanat.Mindig lesz valami ami miatt elhalasztaná a dolgokat az ember.Egyszerűen lépni kell akkor amikor már érzi és nem a pénzre hagyatkozni.Azért sok ember van aki gyerrekként és öregként is szegény volt,de legyalább volt családja.Ha mindenki úgy viselkedne h. ha nincs pénz nincs gyerek,se házasság, akkor már kihalt volna az emberiség, vagy mindenki-mindenki rokona lenne.Szóval beszélj vele.Bár tény h. a házasság valaki számára felesleges dolog(bár ha nincs lagzi és méregdrága ruha akkor nem drága).De az is igaz h. egy kapcsolatban mindig lépni kell előre és vűáltoztatni és átélni a dolgokat.
Hát attól nem fél, hiszen együtt lakunk már 4-5 éve!! Tehát a házasságunk is ugyanigy nézne ki, csak volna egy papir, meg egy buli a hátunk mögött.
Azt mondta, hogy kölcsönből semmiképp sem akarja a lagzit. Én meg akarnám:))))) Vagyis én nem félek annyira, attól, hogy mi lesz holnap.De ő mindig az gondoskodó volt.
aztaa... szinte mindenki azzal jön, hogy kifogásokat keres...alig írják hogy hagyd ott... erre Te megköszönöd mindenkinek aki NEM kifogásnak írja a dolgot és nem a szakításra buzdít.
Te olvasod egyébként hogy miket írnak/unk??
Igen olvasom....:D
De jó, hogy te is. Igen megköszöntem főleg azoknak,akik egyből nem azt kezdték irni, hogy kifogás!!Mert ha megnézed akkor, majdnem az egész válaszban benne volt, hogy a párom csak kifogásokat keres, éppen oda nem irták, hogy nem szeret. És már a végére azt is irták, hogy gondoljam át a kapcsolatomat:)))
De lényegtelen, nem is tudom, hogy miért irtál.
Azért mert már írtam- ha utánanézel- ahol lepötyögtem hogy az én férjem is ilyen családból jött, most is mindenre "kuporgatunk", de a családalapítás valahogy nem volt a messzi-messzi tervei között, 3 év ismeretség után összekötöttük a sorsunkat. Ám egy mondattal se írtam, hogy hagyd el.
Kicsit úgy érzem, hogy ez ilyen "húza-vona " történet. Leírsz dolgokat, aztán megcáfolod; ha megírják az igazságot látszólag belemégy, de egy fordulattal úgy jössz ki belőle, hogy mindenki azt javasolja, hogy hagyd ott. És akkor még rádobsz egy lapáttal, hogy "csak tudnám minek írsz"? Hát ez az...talán ha 10ból 9en ugyanazt írjuk, azért lehet hogy valami tapasztalatot "adunk át"?:)
Ha ilyen mereven elutasítasz minden olyan választ, ami nem egyezik a te elképzeléseddel, akkor minek kérdeztél? Teljesen egyértelmű, hogy mi kívülállóként, pár mondat alapján teljesen máshogy látjuk a helyzetet.
Mellesleg a kommentjeid meg a kérdésed ellentmond egymásnak, mert a kérdésedből úgy jött le hogy neked nagyon fontos lenne az esküvő, és azon agonizálsz, hogy miért nincs már. A kommentjeidben meg ellentmondasz magadnak.
Igen, mivel megértem és felfogom, hogy miért nem akarja(saját pénzből) De másik felől, én szivesen megcsinálnám kölcsönből is.
De mostmér tényleg lezártam a témát, nincs értelme, hogy egymést sértegessük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!