Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak számomra zavaró, hogy...

Csak számomra zavaró, hogy ennyire lépésről lépésre minden arról szól, hogy legyen pénz?

Figyelt kérdés

7 éve együtt vagyunk/élünk. Mai napig mégcsak szóba sem jön, hogy akkor ideje volna a házasság. Vagyis egy jó párszor már volt hosszas, komolyabb beszélgetés és arra jutottunk, hogy amig nem lesz egy jól fizető állása addig nem akar házasodni.

És akkor kérdem én, mi lesz ha sosem talál egy "jó" fizetésű állást? Igy fogjuk leélni az életünket?? Jah és ne is kezdjétek, h nem szeret, meg ilyesmi...

Én úgy érzem, hogyha az ember akar valamit akkor megtudja csinálni kevés pénzből is, spórólva.. Mondjuk tény és való, hogy nem állunk annyira jól anyagilag..És van éppen elég mindig amire spóróljunk. De ah van célja az embernek akkor meg lehet valósitani.

De akik vannak/voltak ilyen helyzetben azok hogyan vészelték át? Közben annyira elkeseredek, amikor már a szüleim is ájuldoznak, hogy már végre mikor akarunk lépni..Szóval az biztos, hogy együtt éljük le az életünket, de szeretném, hogyha ezeket az elvesztegetett éveket már családként is élhetnénk. Mert attól h ha jönne a baba, nem változna meg "fiatal" életünk, mert nem járunk annyit szórakozni...De még a baba vállalástól is fél, hogy majd hogy lesz pénzünk fölnevelni. Én megértem, de más "szerencsétlen" felnevel 6 gyermeket is és mi meg eggyel ejsze nem boldogulnánk?? Amikor szülők, meg mindenki támogatna amúgy is.

Nha tényleg már annyira dühit, hogy nem tervezünk legalább, és scak várjuk a szebb jövőt..

2010. jún. 21. 09:34
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
84%
Nos hát nehéz a helyzet,annyi biztos.Szerintem az lenne a legegyszerűbb ha elé állnál és megmondanád neki hogy ebből eleged van és lépjetek.Egy házasságkötés és egy kisebb lagzi nem a világ vége,főleg ha a szülők is adnának bele egy kis pénzt.Az más más kérdés,hogy te hány fős lagzit szeretnél,meg mekkorák a igényeid,pl egy 100 fölötti lagzi nem két fillér az biztos.Lehet,hogy egyszer nagyot mondtál neki és elriasztottad,azzal,hogy sokba fog kerülni.De ha kis lagzival is megelégednél akkor nyugodtam mondd meg neki.Attól hogy házasok vagytok meg nem lesz drágább semmi,hiszen ugyan úgy fogtok élni jobb esetben mint most.A gyerek meg abszolút megoldható.Egy gyerek havi kb 30000ft ba kerül,de ezen is lehet spórolni ha nem a legdrágább ruhákat veszitek meg,hanem neten rendelsz használt jó minőségű babacuccokat.Azon kívül kapsz gyed-et meg azt a kelengyepénzt is egyszer.Ha van állandó munkája meg neked is és egy kis spórolt pénzetek akkor szerintem abszolút megoldhatók a problémáitok.És tény,hogy ezek csak kifogások,mert meg lehet oldani.Ha elfogadja,hogy ezeken nem nehéz változtatni,és meg lehet oldani közösen,akkor jó,de ha tiltakozik meg halogatja akkor biztos,hogy nem lesz változás SOHA.Hidd el várnál még 3-4 évet,akkor már az lenne a kifogás,hogy Már nem akar gyereket,meg már felesleges összeházasodni,ha eddig jól elvoltatok,akkor meg minek a papír.Beszéld meg vele amint tudod!Nem lehet örökké csak várni és várni a csodát.Sok sikert,majd írd meg ha beszéltél vele
2010. jún. 21. 10:12
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ez szerintem csak kifogás. Az én párom pont ugyanezt mondta a feleségének és a végén elváltak (nem ő akarta az esküvőt). Sokat beszéltünk a múltról... akkor csak annyit érzett, hogy még nincs ideje gyereknek visszanézve a múltba csak tőle nem akart. Ne haragudj hogy ezt írtam

2010. jún. 21. 10:23
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Pont most olvastam a HVG-ben a belga kormányfő-jelöltről, aki olasz származású.

Szülei 7. gyereke, az apja a születése után 1 évvel meghalt, az anyja egyedül nem győzte nevelni őket, ezért 3 gyereket s állami gondozásba kellett adjon.

A srác a szegénységét a szorgalmával kompenzálta, jogi diplomát szerzett és jó eséllyel miniszterelnök lesz...

Hát mondd el a párodnak, hogy a pénz ugyan segit, de megkönnyiti az életet, de nem MINDEN.

Ha az ő élete csak a pénz körül forog, akkor jobb, ha tisztán látsz és ha akarod, még most hagyd el.

Ebből soha nem lesz házasság, pláne gyerek...

2010. jún. 21. 10:26
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Szia nekem az a meglátásom, hogy ha feltételekhez köt valamit egy férfi, "megfoghatatlan" feltételekhez, akkor igazából nem is akarja, csak nem elég tökös ahhoz, hoyg megmondja az igazat. A jól fizető állás pont egy ilyen megfoghatatlan dolog, mert ha talál egy jobban fizetőt (feltéve, hogy keres egyáltalán?), akkor utána mondhatja hogy nem ez az az állás, ennél jobbat akar...

Igazából azért örülök a kérdésednek, mert engem is rádöbbentett, hogy a párom hülyít így már évek óta,igaz nem esküvői, hanem más kérdésben. Azt hiszem, leültetem és ultimátumot adok.

2010. jún. 21. 10:28
 15/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ, főleg azoknak akik nem azt irták, hogy "kifogások"..

Korunk 24-26.

Elő állni nem akarok vele, mivel beszéltünk már róla, és nem akarom én rá erőszakolni, hogy márpedig, most ekkor házasodunk:))

Csak nehéz várni, egyszer a lakást is felkellene újitani..nah mindegy lezárnám a témát, mivel úgyis mindenki csak azt látja, hogy kifogásokat mond csak a párom, és nem tudom, én most annyira átadni a történetet, hogy másképp lássátok.

Majd idővel elmúlik, az hogy bánt engem ez a dolog.

Puszi mindenkinek.

2010. jún. 21. 10:33
 16/28 A kérdező kommentje:

De most őszintén...Ti szakitanátok, akik azt mondják, hogy csak kifogások???Szerintem természetes dolgo, hogy tart a házasságtól, meg a gyerekvállalástól! Nem hsizem el, hogy olyan könnyen beszéltek a szakitásról!!!:)) Épp ma is volt valshol egy olyan válasz, hogy hát ne is menjen hozzá a pasihoz, mivel nem tudnak dönteni, h legyen vagy ne legyen templomi esküvő:))) És rögtön jött is a válasz, hogy hát lehet, h nem is lesz jó a házasságuk meg ilyenek.

Szóval a szerelem az szerelem, és minden nem abból áll, hogy szakitunk mindenért..

2010. jún. 21. 10:42
 17/28 anonim ***** válasza:
még nagyon fiatalok vagytok, bőven ráértek. de akkor is kifogás, amiket mond. valszeg ő is úgy gondolja, hogy korai még ezen gondolkodni, 5-6 évetek van még szabadon, azt csináltok, amit akartok.
2010. jún. 21. 10:47
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj mi csak válaszoltunk a feltett kérdéseidre.Szerintem te már eldöntötted,hogy kitartasz mellette így is,hogy nem akar mostanság elvenni,de ne minket okolj amiért azt látjuk a dologban,hogy csak kifogás,mert pedig az...de mindegy.És mi az hogy nem akarod neki felhozni?hm.Félsz tőle vagy miért?Egy kapcsolatban mindenről kell beszélni,hiszen az a lényeg hogy megosztjátok egymással az érzéseiteket.Neked ezek a problémáid,hát mondd el neki amíg dűlőre nem juttok.Ha meg ő csak leráz de te elfogadod így is,akkor meg ne "hisztizz"! És én igen is szakítanék vele ilyenért, és itt a 7 éven van a hangsúly!
2010. jún. 21. 10:50
 19/28 A kérdező kommentje:

Ok, csak nyugi.Egyáltalán nem hisztizek, hanem nevetek.

És már megköszöntem a drága válaszaitokat. És egy részletet mondtam el az életemből ami alapján szokás szerint jól tudtok következtetni..nem is tudom mostmár, hogy miért tettem fel a kérdést, hiszen igazad van, tudom én már a választ.:D

És amúgy megtudjuk beszélni a problémáinkat, azt kivánom mindenkinek, hogy legalább a 10%-át beszélgessen a párjával, mint mi amennyit beszélünk.És szerintem tisztán leirtam azt is, hogy MÁR megbeszéltük, hogy egyelőre még nem lesz. Én csak arra lettem volna kiváncsi, hogy más volt-e igy, hogy jobban akarta mint a párja és hogyan birta ki addig az időig ha eljött a változás.

2010. jún. 21. 11:01
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Én írtam hogy fél éves a babánk. nem szakítanék, csak akkor megkérném hogy ne fogja másra a dolgot, mondja ki kerek perec, hogy nincs felkészülve még a házasságra...
2010. jún. 21. 11:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!