Szerintetek jogos ha ilyen választás elé kényszeríteném anyámat?
Anyám férje egy lusta, alkoholista ember, ki tudnám ezt fejteni több oldalon keresztül, de akkor nem olvasná el senki.
Én már összeköltözésen gondolkozok a barátommal, de nem tudom mi lenne anyukámmal, hisz egy családi házban lakunk, ahol nyáron a sok kerti munka, télen meg a fűtés (fával fűtünk) miatt sok tennivaló van, és a férje lényegében semmit nem csinál.
Nem tudom mi lenne vele, ha most még én is itt hagynám, és szinte 0 segítséggel kellene fenntartania egy házat, úgyhogy mellette gyárban dolgozik 3 műszakban. 52 éves és már ő se lesz fiatalabb, azt veszem észre rajta, hogy már egyre nehezebben bírja.
De én egyrészt már lassan szeretnék a barátommal együtt lakni, másrészt meg már elegem van ebből az emberből, meg a mindennapos vitájukból.
Anyám felvetette már nekem nem egyszer, hogy kidobja (anyámé a ház). Meg amúgy nem szeretné ha elköltöznék, sőt azt is mondta, hogy mért nem költözik ide a barárom is.
Szóval szívem szerint megkérdezném tőle, hogy most mégis mit akar, mert vagy az lesz, hogy elköltözök innen aztán boldogítsák csak egymást vagy kidobja végre és akkor ideköltözünk és segítünk, amiben csak kell, meg természetesen fizetük rezsit meg mindent.
Csak hát ez így kicsit olyan érzelmi zsarolás így végig gondolva, azt meg azért nem akarom, de akkor meg mi legyen?
Az anyuka például eladhatná azt a nagy házat, és beköltözhetne egy komfortosabb kisebbe.
Meg se fordulna a fejemben, hogy a gyerekeim segítségét kérjem, miközben ők dolgoznak és gyerekeket nevelnek. Mivel szeretem őket, nem akarok rájuk támaszkodni, és gondokat okozni nekik.
21
Szuper. Van aki még 40 évesen jarokerettel közeledik.
26
Ja. Alapvetően szerencséd van, hogy nem vagy beteg. Tudod nem kell semmit tenni érte, hogy az emberen kijojjon valami xar annak ellenére, hogy mondjuk egészséges életet él.
Úgy értettem, hogy idejében abbahagytam a dohányzást, tornáztam és tornázom, fiatal koromban sportoltam, plusz mindig csinálok valamit. Nem ejtőzöm a tv előtt.
A mérgező munkahelyeket otthagytam, kerestem mást.
Szerető családban éltem.
29
Úgy értettem, hogy a nem dohányzó, élsportoló is össze eshet holtan szívrohammal. Dehat latom nem sikerül felfogni.
Szia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!