Szerintetek furcsa, hogy a családommal soha nem ülünk egy asztalnál ebédkor vagy vacsorakor?
Nekem nagyon-nagyon rosszul esik, hogy ennyire ridegek vagyunk egymáshoz. Tulajdonképpen a nagyszüleimmel élek és szinte egyetlen egy alkalomkor sem történt egy közös ebéd vagy vacsora evés. A nagyim nem tudja elviselni tatámat. 'Akkor meg miért vagytok együtt?' kérdem én. Azt válaszolta, hogy megszokás, de a mama már idegbeteg tőle és rajtam is levezeti. Mindegy, nem ez a lényeg.
Nálatok is van ilyen vagy csak az én 'családom' ilyen degradált?
"Már pedig éhes vagy, és együtt fogunk enni, nem érdekel a véleményed!!",
bocsi, mégegy ; Márminthogy "Márpedig most vagy éhes, és együtt fogunk enni".
" ha a párom-férjem bármit is ELVÁRNA, akkor nem lennék vele együtt."
Na ebből is látszik milyen önző vagy. Ha én egész nap robotolnék a konyhába, odafigyelnék a terítésre mindezt azért, hogy a páromat tisztességesen megetessem egy ebéddel én elvárnám, hogy bírja már ki az asztalnál azt a 10 percet, amíg elfogyassza. Igen én ezt ELVÁRNÁM és ettől nem leszek több/nagyobb/okosabb. Ha ezt nem teljesítené sértőnek érezném, mert a másik emberfelé igen nagy tiszteletlenség lenne.
Ha neked az az "etetés" ha például reggeltől estig dolgozik te pedig otthon vagy (bármilyen okból) és nem főznél neki úgy, hogy időd amúgy engedi, akkor neked nem való párkapcsolat. Ugyanis nem véletlenül hívják párkapcsolatnak, melynek lényeg az, hogy nem csak kapunk, hanem adunk is Pl egy finom vacsit. Ha ennyit képtelen lennél megtenni a párodnak, akkor sajnálatos dolog.
Remélem, azért látszik az írásomból, hogy nem arra céloztam, hogy az egyik fél legyen a konyhában a másik pedig dolgozzon. Csupán azt mondom, ha bármelyik fél otthon van úgy, hogy semmi dolga aznap, akkor igenis főzzön kedvesének, mire hazaér a munkából.
Akkor nem való párkapcsolat. Ennyi.
Eddig soha nem maradtam viccből itthon, nekem ez ismeretlen fogalom. A "bármilyen ok" nálam mindig olyan volt, hogy a wc-re sem tudtam egyedül kimenni, nemhogy még főzőcskézni.
Szerintem furcsa. Nem az egy asztalnál ülés a lényeg, hanem, hogy sosincs együtt kajálás.
Nálunk úgy volt, hogy ha kész volt a kaja, mindenki szedett magának. Általában tv nézés közben kajáltunk, így volt, aki asztalnál ült, volt aki a kanapén, széken, fotelban, ahol épp kényelmesnek érezte. Tehát a lényeg, hogy nálunk volt olyan, hogy egyszerre kajál mindenki ugyanabban a helyiségben. Bár ez az egyszerre kajálás nem volt mindennapos, de legalább volt ilyen. Heti 2x biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!