Miért zavarja ez a völegényemet?
Szerintem ne nézz annyi éjjel nappal Budapestet...
Ott van most az esküvő. Emlékszem ez a neves hiszti Szofinál és Tamásnál is előfordult. Gondolom a tegnapi rész miatt eszedbe jutott.
Az anyakönyvvezető meg lehet akármilyen jó ismerősöd, akkor is ketten kelletek ahhoz, hogy bejelentsétek a házasságkötésetek szándékát.
Egyedül maximum annyit tudsz intézni, hogy odatelefonálsz a hivatalba, hogy mikorra tud fogadni titeket, hogy bejelentsétek a szándékotokat és megkérdezheted, hogy milyen papírokat, okmányokat vigyetek magatokkal.
Valóban, időpontot egyeztethet az egyik fél is, nálunk a vőlegényem rendezte ezt. De odamenni ketten kellett. Nyilatkozni kellett az én leendő nevemről, a házasságból születendő gyermekek nevéről.
Ilyen nincs, amit a kérdező írt. Akármilyen elfoglaltak, és akármilyen jó haver az anyakönyvvezető.
Ma jön haza a lányom a párjával Münchenből, mert személyesen kell bejelentkezni, hiába ismerem az anyakönyv vezetőt, nem volt kifogás.
Nyolc év alatt soha nem merült fel a névválasztás?
Érdekes...
Mennyi idióta, atyaisten!!
Hülye frusztrált fröcsögők -akinek ugye nem inge...
Én is egyedül voltam. Beírattam a saját nevem, a lányunk nevét, meg a majdani gyerekeinkét.
Engem 5 év után vettek el, mit szólsz?? Gondolom ez is kamu.
Kérdező, én is úgy írattam be, hogy a férjemé és a sajátom is.
"Megbántam" mert marha hosszú így, hogy 3 nevem lett, nem is használom, ha nem muszáj, csak Nagy (férjem neve) Etelkának mondom magam.
Nekem furcsa volt ennyi idő után a másik név, szerintem azért is ragaszkodtam a sajátomhoz is, de mostanra megszoktam az újat :D.
Ne képzelj bele semmit, ne fújd fel. Szerintem csak meglepődött, mert ez a variáció eszébe sem jutott eddig.
Én nem vettem fel semmit a nevéből.
A nevem az enyém, szeretem, ismerem, ezzel születtem, mindent így írtam alá egész életemben, ez vagyok én és ez is maradok.
Nem tudom, mi lehet az oka a kirohanásnak egyébként. Az én férjemben van egy kis birtoklási ösztön, de a név esetében fel sem merült, hogy gond lenne, hogy mindenkinek ugyanaz marad, mint eddig. A házasság számunkra nem erről szól.
Szülei maradibbak/konzervatívabbak? Lehet, hogy családi elvárás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!