Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apával nem akarja hogy dolgozz...

Apával nem akarja hogy dolgozzak?!

Figyelt kérdés

Apu veszekedik velem, mert dolgozni akarok menni! Ajánlottak egy munkát de apu azt mondja nem éri meg.Szóval az lenne a kérédsem hogy 800 Ft/ óra bruttónak mennyi a nettója és mit jelent az, hogy cafatéria és mennyi a műszak pótlék?

19/N

2018. júl. 26. 12:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
56%
Hetes, és Kérdező Apja: és ha beállítják az egyszer Szívetek Csücskét droidnak, akkor mi van? Majd megszívja, nem fog összedőlni a világ, és tanul belőle. Egyébként én annyira örültem az első munkámnak (árufeltöltő voltam boltban), hogy csak na, nagyon büszke voltam magamra tiniként, és apám elrontotta az egészet az örökös nyavalygásával, hogy milyen csicska munka ez, meg milyen kevés pénzért. Most egyrészt egy gimisnek, aki semmihez sem ért, nem tudnak jobb, szakképesítést/betanítást igénylő munkát adni nagy hirtelen, másrészt meg miért kellett tőlem elvenni ezt a kis örömöt és büszkeséget?
2018. júl. 26. 14:05
 12/21 anonim ***** válasza:
77%
Naaa, megjelent az is aki már az újszülötett is melózni küldené, “ne anyádékon élősködjé’ büdös kölke!!!” címszóval. Apádnak igaza van, attól hogy te dolgozni szeretnél (amivel természetesen semmi probléma, sőt) attól még baromság rögtön a legsz..abb melót elvállalni, amit először felajánlanak. Keresgélj inkább az álláshirdetések között a neten, biztos találsz legalább 1-2 normálisat.
2018. júl. 26. 14:07
 13/21 A kérdező kommentje:
Van okj-s vizsgám dajka. De tapasztalatt hiány miatt nem vesznek fel! Nekem ez is igazán nagy segítség lenne, mert szeretnék önálló lenni már. Lehet itt apuci hercegnőjének hívni, úgy látom már az is baj ha felteszek egy tökrnormális kérdést mert valamit nem tudok! Köszönöm az értelmes válaszokat!
2018. júl. 26. 14:07
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok az a típus, aki szerint mindenáron dolgozni kell már az első adandó alkalommal kezdve gyerekként, meg nem is gondolom, hogy csak a fizikai munka a munka és a gyár nemesít stb., stb..... és tényleg nem sok ez a pénz. Ugyanakkor sok helyen tényleg reális lehet és ahogyan a kérdező mondta, már ez is valami. Ennyi pénzből nyilván nem lehet felépíteni vagy legalább megalapozni sem egy életet, de nem gondolnám, hogy a kérdező ezt várja ettől az összegtől. Vagy rosszul gondolom? 19 éves fiatal, gondolom még szeretne tanulni is.

Most egyetemista vagyok egy nagyobb városban, ahol tényleg több a választék és csomó helyre lehet menni dolgozni, mert keresik a diákokat és a fizetés sem rossz (persze ez is attól függ, hogy hol, mennyit és milyen pozícióban). Ugyanakkor vidéken, kisebb városokban már rosszabb a helyzet. Az egyetem előtt kihagytam egy évet az érettségi után és úgy voltam vele, hogy bár nincsen rá nagy szükségem, de mégis elmennék dolgozni, mert akkor legalább keresek egy kis pénzt.... Hát munkát sem volt egyszerű találni, mert egy szál érettségim és két nyelvvizsgám volt, de nem volt semmilyen konkrét és használható végzettség a kezemben, tapasztalatom pedig pláne nem. Arra, hogy még válogassak is egyáltalán nem volt lehetőségem, mert volt összesen két hely ahová felvettek volna és ennyi. Nem azt mondom, hogy ez a jó vagy ezzel kell megelégedni stb., de átmenetileg ez is jó lehet arra, hogy egy kis pénzt gyűjtsön és elfoglalja magát valamivel. Többre nyilván nem elég, mert ebből nem fog meggazdagodni és nem ebből fog karriert építeni, de egy egyszeri diákmunkának adott esetben szerintem akár ez is megfelelhet.

2018. júl. 26. 14:29
 15/21 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem ne hamarkodd el. Lesz még bőven időd dolgozni, meg normális állást találni. Ha pesti vagy, lehet h tudok is neked egyet mondani.
2018. júl. 26. 14:32
 16/21 A kérdező kommentje:

Nyíregyházáról van szó itt ez a pénz elfogadható szerintem. És jobb mint a közmunka vagy a takarítás ami megint csak olyan 60-70.000 ft. Jó lenne haza adni is ebből a pénzből és valamennyit félre rakni. Megmondom őszintén nem vagyok vmi nagy eszű, hogy olyan szakmákat csináljak ami jól is fizetne. Nem tudtam leéretségizni mert nem ment a matek. Abból mindig is hülye voltam. Tehát

amit szeretnék az majd egy angol nyelv vízsga mert később kint szeretnék majd dolgozni külföldön. Ott legalább ha sokat dolgozok megfizetik :) Persze tudom, hogy ott az alapvető dolgok is csillagászati áron vannak de még is úgy gondolom jobban megéri! Természetesen majd társasággal fogok kimenni, hogy az albérlet meg minden egyébb olcsóbb legyen. Köszönöm a válaszokat! :)

2018. júl. 26. 14:56
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Vállald el, ez havi 90 ezer+ a cafetéria+ a műszakpótlék, nem kell ottragadni, bármikor válthatsz, ha máshol lesz lehetőség. Inkább, mint otthon ülni és keseregni, hogy nincs munka.
2018. júl. 26. 15:04
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Sztm ne halgass apadra valald el legalabb amig nem talalsz jobbat. Ennyi.
2018. júl. 26. 15:41
 19/21 anonim ***** válasza:
80%
Én büszke lennék rá, hogy dolgozni akarsz. 19 évesen, érettségivel, OKJ-vel tapasztalat nélkül nyilván nem a vezérigazgatói állást fogják felajánlani egyből. Úgysem fogsz leragadni az első munkahelyeden.
2018. júl. 26. 15:54
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Nezd, szerintem, egy próbát megér. Pótlekokkal együtt 100 000 ft feletti fizetés+30 000ft cafateria(mondjuk, ezzel jövőre, már gond lesz). Ennél sokkal többre, nem biztos, hogy van eselyed Nyíregyházán. Ha meg megsem jön be, vagy találsz mást, a próbaidő alatt úgyis kiderül es gond nelkül kiléphetsz.
2018. júl. 26. 23:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!