13 éves kislánytól elvárható, hogy ne hadjon maga után rendetlenséget?
Az unokahúgom nálunk van lassan 1 hete. Az apukám neki nagybáttya. És rendesen azt látom hogy hanyag.
Az én szobámban alszik, velem egy ágyon, nagy ágyam van.
Az első nap amikor megérkezett, a szobámban az első fotelba ki fordította a ruháit amit hozott, össze-vissza áll.
Ma reggel korán keltem, mentem gyerekekre vigyázni. Ő aludt. Mivel az ágyam úgy vetettem meg, hogy külön lepedő, párna, takaró, így az én részem össze is raktam, meg ágyaztam, és reménykedtem, hogy az ő részét megcsinálja, amikor felébred. Erre amikor délután hazaértem, össze volt döncőve, a fésű az ágyon, nem az első eset, hogy a gyógyszerei is amiket jelenleg szednie kell, kifordítva. A szobám előtt is már hányszor össze raktam a lábbeliket, de hiába. Engem ilyen idős koromban ha elfogott a lustaság, vagy elmentem valahova és nem segítettem semmit, anyukám is meg anyai ágon a mamám is a fejem vették.
Nálam sincs mindig patyolat rend, tényleg, de ha elmegyek valahova, legalább magam után össze pakolok, és nem hagyom szét a dolgaim, nem?
De ha megkérem valamire, ne is mondjam a reakciót... Az esti gyógyszerét sem vette be. Szóltam neki, de akár a falnak beszélnék, azt mondja hogy már késő van, mert nem lesz semmi ha kihadja, stb... Én meg néha nem birom ki, hogy ne mérgesen szóljak rá, de egyszerűen felbosszant ez a "nem törődömség"...
Néha komolyan nem értem... Én várok el túl sokat?
Felnőtt vagyok!
Én nem azt várom, hogy húú mennyit segítsen, hanem legalább maga után pakoljon el, ne hadjon mindent szanaszét.
Szeretem, meg minden, de rettentően zavar, mikor utánna kell elpakolnom, semmit nem rak a helyére. Engem arra tanítottak, hogy ha elmegyek valahova, segítsek. Egy kis gyerek teljesen más tészta, de ő már szerintem elég nagy, hogy ne hadja szét a cuccait.
Jóval kisebb gyerektől is elvárható hogy ne csináljon disznóólat a környezetéből.
Bocsi, de nem bírom megállni: az hagyja. Könyörgöm mellőzd a helytelen formát, iszonyú zavaró
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!